Чудово підійдуть до смаженої картопельки, стануть прекрасною закускою, сподобаються дорослим і дітям - все це про солоні і хрустки огірочки. Це дійсно смачно і корисно! Однак не всі знають, як засолити хрусткі огірки на зиму або всього за пару годин, передають Патріоти України.
Пропонуємо вам два ідеальних рецепта хрустких огірочків. У першому розповімо, як приготувати чудову закуску всього за декілька годин, а у другому - як засолити огірки на зиму.
Для початку потрібно розібратися, що робить мариновані огірки хрусткими. Характерну особливість надають прянощі. Якщо ви хочете, щоб огірочки були з хрускотом - шукайте рецепти, в яких є листя дуба, вишні або чорної смородини.
Саме ці інгредієнти надають той самий хрускіт. А для чудового аромату ви можете додавати трави: кріп з петрушкою, естрагон або селеру.
Для приготування огірків у 2-х літровій банці вам знадобляться:
Переберіть огірки, а потім залийте їх водою і залиште на 30 хвилин. Огірки з жовтими плямами брати не варто. Смородинові, вишневі і хрінові листя наріжте середніми смужками, дрібно "кришити" не потрібно. Тонкими слайсами наріжте перець чилі, це додасть огірочками пікантну гостроту, але не буде обпалювати.
Потім візьміть банку, на дно викладайте порізані листя і суцвіття кропу. Не забудьте додати часник, перець і корінь хрону. Потім починайте утрамбовувати огірочки. Не шкодуйте сил, огірки повинні "набитися" у банку так, щоб між ними практично не залишилося місця.
Потім висипайте сіль і заливайте огірки газованою водою. Усього за 2-3 години при кімнатній температурі вони засоляться і стануть неймовірно хрусткими. Повірте, гості будуть благати, щоб ви їм розповіли, як засолити огірки так, щоб вони стали настільки смачними.
Щоб порадувати себе і домочадців смачними соліннями взимку, не полінуйтеся приготувати їх влітку. Насправді це не забере багато часу.
Щоб приготувати огірки на зиму у літровій банці, вам знадобляться:
Замочіть чисті огірки у холодній воді на 2-3 години. Після цього зріжте "шапочки" і починайте готувати розчин. Змішайте воду з сіллю і залиште її "настоюватися".
У цей час візьміть чисту банку (стерилізувати її не потрібно). Покладіть на дно листя дуба, нарізаний часник, корінь петрушки і додайте трохи перцю чилі. Потім починайте "набивати" банку огірками, укладайте їх вертикально, максимально щільно.
Після цього залийте огірочки розчином з води і солі. Банку потрібно накрити кришкою (не щільно закрити, а трохи прикрити). А саму банку обов'язково ставте на тарілку або піднос, у процесі бродіння може витікати розсіл.
Залиште огірки на декілька днів. За 3-4 дні бродіння за кімнатною температурою розсіл стане каламутним, а на дні банки можна буде помітити осад, самі огірки потемнішають. Усі ці фактори не повинні вас лякати. Це означає, що огірки відбродили.
Після цього добре вимийте банку і промийте під проточною водою огірки. Потім знову утрамбуйте огірочки і залийте їх чистою питною водою, до самого верху.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...