
Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком не залишають байдужих. Таку солодкість сміливо можна віднести в розряд корисних, адже тут немає навіть цукру, передають Патріоти України.
Зроблений на основі яблучного пюре домашній зефір можна сміливо включати в раціон навіть тим, хто знаходиться на дієті, калорійність десерту становить всього 42 калорії на 100 г продукту.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищуємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину та погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хвилин. Відправляємо миску з пюре на водяну баню. Миска з її вмістом не повинна торкатися води.
Помішуємо яблучну масу. Завдання полягає в тому, щоб желатин повністю розійшовся. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски.
Коли маса в мисці стала повністю рідкою. Знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Відправляємо пюре в міксер і збиваємо до отримання білої піни з піками. Маса до цього часу перестає розтікатися, але залишається досить м'якою. Час на збивання безпосередньо залежить від міксера. З планетарним міксером результату досягти можна вже через 5-7 хвилин, а зі звичайним час збільшиться до 15-20 хвилин. Якщо є бажання в середині процесу збивання в яблучну масу можна додати підсолоджувач.
Застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків рослинною олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Якщо є бажання використовувати для десерту можна і силіконові форми, в тому числі і порційні (силікон змащувати та вистилати пергаментом не треба).
Готовий десерт відправляємо в холодильник для застигання не менше ніж на 1 годину.
Акуратно дістаємо десерт з форми. Розрізаємо повітряну масу на шматочки. Якщо є бажання посипаємо пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою.
Десерт вийшов повітряним і легким. Більше подробиць, що стосуються приготування повітряного десерту зі звичайного яблучного пюре, у відео нижче:
Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...