Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком не залишають байдужих. Таку солодкість сміливо можна віднести в розряд корисних, адже тут немає навіть цукру, передають Патріоти України.
Зроблений на основі яблучного пюре домашній зефір можна сміливо включати в раціон навіть тим, хто знаходиться на дієті, калорійність десерту становить всього 42 калорії на 100 г продукту.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищуємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину та погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хвилин. Відправляємо миску з пюре на водяну баню. Миска з її вмістом не повинна торкатися води.
Помішуємо яблучну масу. Завдання полягає в тому, щоб желатин повністю розійшовся. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски.
Коли маса в мисці стала повністю рідкою. Знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Відправляємо пюре в міксер і збиваємо до отримання білої піни з піками. Маса до цього часу перестає розтікатися, але залишається досить м'якою. Час на збивання безпосередньо залежить від міксера. З планетарним міксером результату досягти можна вже через 5-7 хвилин, а зі звичайним час збільшиться до 15-20 хвилин. Якщо є бажання в середині процесу збивання в яблучну масу можна додати підсолоджувач.
Застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків рослинною олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Якщо є бажання використовувати для десерту можна і силіконові форми, в тому числі і порційні (силікон змащувати та вистилати пергаментом не треба).
Готовий десерт відправляємо в холодильник для застигання не менше ніж на 1 годину.
Акуратно дістаємо десерт з форми. Розрізаємо повітряну масу на шматочки. Якщо є бажання посипаємо пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою.
Десерт вийшов повітряним і легким. Більше подробиць, що стосуються приготування повітряного десерту зі звичайного яблучного пюре, у відео нижче:
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...