
Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.
На 2 кілограми огірків знадобиться:
- 2 яблука (вибирайте кислі плоди);
- 3 зубчики часнику;
- 2 парасолька кропу;
- 2 вишневі листочки;
- 2 смородинові листочки;
- 10 горошин запашного перцю;
- 10 штучок гвоздики;
- 4 лаврові листи;
- 5 чайних ложок цукру;
- 4 чайні ложки солі;
- 2 чайні ложки оцтової есенції.
Приготування:
- Спочатку всю зелень слід ретельно вимити, а часник почистити і розрізати на шматочки.
- Заздалегідь простерилізовану 3-літрову банку наповніть вимитими та обрізаними огірками та нарізаними четвертинками яблуками, чергуючи їх зі спеціями та листям.
- Залийте банку з огірками та яблуками окропом і залиште на 20 хвилин, після чого злийте воду назад у каструлю, додайте сіль та цукор і знову закип’ятіть.
- Наповніть банку розсолом, зачекайте ще 10 хвилин і знову перелийте рідину в каструлю. Поки вода закипатиме, влийте в банку оцет.
- Залишилося наповнити тару маринадом до самого верху та закрити залізними кришками.
- Переверніть банку дном нагору, укутайте і залиште остигати.
Ялинка є головним елементом різдвяного декору й одразу змінює сприйняття простору в домі. Через свої розміри, освітлення та кількість прикрас вона впливає на комфорт і безпеку. Невдале розміщення ялинки може створювати відчуття тісноти, безладу або пос...
Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...