Лише спробуйте! Найсмачніший банановий кекс, який завжди виходить

  1. Почніть з того, що розтопіть вершкове масло (115 г). Взагалі, жири – це завжди соковитість виробів. В даному випадку ми використовуємо рідке масло, тому можна взяти і оликове (стільки ж). Але у десертів на вершковому і рослинному маслах текстури злегка відрізняються, тому якщо бажаєте більш кремової, в’язкої структуру, беріть вешкове масло.
  2. У чаші з’єднайте всі сухі інгрідієнти борошно (175 г), цукор (200 г), какао (60 г) і соду. Перемішуємо все між собою і додаємо всі інші інгрідієнти. А саме: сметану (15%, 130 г або 3 столові ложки, розтоплене вершкове масло(115гр), 2 яйця і банани, порізані крупними шматочками.
  3. Все перемішуємо міксером до однорідної консистенції, але шматочки бананів якщо залишаться, цедодасть більшої соковитості нашому кексу.
  4. З бананами завжди історія йде двома шляхами. Можно брати перестиглі банани і вийде більш ароматний десерт з гливкуватим тістом, але якщо ви любите зрозумілі текстури, візьміть щільний твердий банан.
  5. Підготуємо форму. Бажано хлібного типу (довга, прямокутна, у мене це 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але ви можете випікати в будь-якій, на смакові якості це не впливає.))) Застелити пергаментом і змастити олією.
  6. Тісто випікаємо 40-50 хв. при температурі 180 градусів. Але дивіться готовність по своїй духовці.
  7. Прикрасити можна цукровою пудрою, шоколадною глазур’ю або як дозволяє вам ваша фантазія.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...