Лише спробуйте! Найсмачніший банановий кекс, який завжди виходить

Пошагово:

  1. Почніть з того, що розтопіть вершкове масло (115 г). Взагалі, жири – це завжди соковитість виробів. В даному випадку ми використовуємо рідке масло, тому можна взяти і оликове (стільки ж). Але у десертів на вершковому і рослинному маслах текстури злегка відрізняються, тому якщо бажаєте більш кремової, в’язкої структуру, беріть вешкове масло.
  2. У чаші з’єднайте всі сухі інгрідієнти борошно (175 г), цукор (200 г), какао (60 г) і соду. Перемішуємо все між собою і додаємо всі інші інгрідієнти. А саме: сметану (15%, 130 г або 3 столові ложки, розтоплене вершкове масло(115гр), 2 яйця і банани, порізані крупними шматочками.
  3. Все перемішуємо міксером до однорідної консистенції, але шматочки бананів якщо залишаться, цедодасть більшої соковитості нашому кексу.
  4. З бананами завжди історія йде двома шляхами. Можно брати перестиглі банани і вийде більш ароматний десерт з гливкуватим тістом, але якщо ви любите зрозумілі текстури, візьміть щільний твердий банан.
  5. Підготуємо форму. Бажано хлібного типу (довга, прямокутна, у мене це 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але ви можете випікати в будь-якій, на смакові якості це не впливає.))) Застелити пергаментом і змастити олією.
  6. Тісто випікаємо 40-50 хв. при температурі 180 градусів. Але дивіться готовність по своїй духовці.
  7. Прикрасити можна цукровою пудрою, шоколадною глазур’ю або як дозволяє вам ваша фантазія.
Джерело: ПростоВей

Цей інгредієнт у популярних свічках токсичніший, ніж вихлопи дизеля. Перевірте, що вдихаєте!

вівторок, 9 грудень 2025, 10:12

Ароматні свічки є майже в кожній оселі. Вони створюють атмосферу затишку, допомагають розслабитися й додають дому приємного запаху. Але за м’яким світлом і улюбленими ароматами може ховатися небезпека, про яку більшість навіть не здогадується. Деякі з ...

Це може здивувати! Лікарі пояснили, чому какао варто пити щодня

вівторок, 9 грудень 2025, 9:48

Какао - улюблений багатьма напій, який є не лише смачним, але й надзвичайно корисним, особливо для людей старше п’ятдесяти років. Завдяки високій концентрації антиоксидантів, магнію, цинку, фосфору та калію, регулярне вживання какао підтримує здоров'я ...