Лише спробуйте! Найсмачніший банановий кекс, який завжди виходить

Пошагово:

  1. Почніть з того, що розтопіть вершкове масло (115 г). Взагалі, жири – це завжди соковитість виробів. В даному випадку ми використовуємо рідке масло, тому можна взяти і оликове (стільки ж). Але у десертів на вершковому і рослинному маслах текстури злегка відрізняються, тому якщо бажаєте більш кремової, в’язкої структуру, беріть вешкове масло.
  2. У чаші з’єднайте всі сухі інгрідієнти борошно (175 г), цукор (200 г), какао (60 г) і соду. Перемішуємо все між собою і додаємо всі інші інгрідієнти. А саме: сметану (15%, 130 г або 3 столові ложки, розтоплене вершкове масло(115гр), 2 яйця і банани, порізані крупними шматочками.
  3. Все перемішуємо міксером до однорідної консистенції, але шматочки бананів якщо залишаться, цедодасть більшої соковитості нашому кексу.
  4. З бананами завжди історія йде двома шляхами. Можно брати перестиглі банани і вийде більш ароматний десерт з гливкуватим тістом, але якщо ви любите зрозумілі текстури, візьміть щільний твердий банан.
  5. Підготуємо форму. Бажано хлібного типу (довга, прямокутна, у мене це 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але ви можете випікати в будь-якій, на смакові якості це не впливає.))) Застелити пергаментом і змастити олією.
  6. Тісто випікаємо 40-50 хв. при температурі 180 градусів. Але дивіться готовність по своїй духовці.
  7. Прикрасити можна цукровою пудрою, шоколадною глазур’ю або як дозволяє вам ваша фантазія.
Джерело: ПростоВей

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...