Лише спробуйте! Неймовірно ніжна яблучна шарлотка з корицею - смакота та краса

Взимку, коли за вікном мороз та сніг, варто спекти яблучну шарлотку. Ваш дім наповниться ароматом яблук та кориці, й рідні поспішатимуть зібратися за столом, щоб посмакувати випічкою, передають Патріоти України.

Кондитерка з Полтавщини Ольга Сулим поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом надзвичайно ніжної шарлотки.

— Рецептів шарлотки існує чимало, особливість цього у тому, що вона виходить дуже ніжною за рахунок сметани чи йогурту у тісті, — говорить Ольга Сулим. — Спробуйте приготувати — не пожалкуєте!

Шарлотка з яблуками та корицею

4 яйця
150 г цукру
150 г борошна
70 г сметани або густого йогурта без наповнювача
4 яблука
1 ч. л. розпушувача
На високій швидкості збити яйця з цукром до пишної, майже білої піни.
Додати просіяне борошно з розпушувачем і обережно, повільно вимішати (або на мінімальній швидкості міксера, або лопаткою). Потім додати сметану чи йогурт і акуратно перемішати до однорідності.
Форму вистелити пергаментом або змастити маслом.
У форму викласти половину тіста, почищені та нарізані кубиками яблука, а зверху — тісто, що залишилось.
За бажанням можна посипати сумішшю цукру й кориці.
Випікати при температурі 170−180 градусів протягом 40−50 хвилин.
Після випікання витягти з форми й прикрасити на свій смак. Можна подавати шарлотку гарячою із кулькою морозива — дуже смакує.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...