Лише спробуйте! Один інгредієнт, який зробить сирну запіканку вдвічі смачнішою

Лише півкіло кисломолочного сиру знадобиться, щоб зробити смачну запіканку, додавши стиглу хурму. Випічка з поєднанням цих основних інгредієнтів виходить ароматною та поживною, передають Патріоти України.

Подробиці

Прикрашати виріб можна на вибір: свіжими фруктами, горіховою крихтою, цитрусовими шматочками, шоколадом та солодкою пудрою.

Необхідні продукти для приготування запіканки:

  • нежирний кисломолочний сир – достатньо 500 г;
  • стигла хурма – 3 великі шт.;
  • щіпка ванільного цукру;
  • просіяна манка – 200 г;
  • цукор – 130 г;
  • вершкове масло – приблизно 0,1 кг.
  • свіжі фрукти для прикраси.

Технологія приготування:

  1. Кисломолочний сир, видаливши зайву рідину, з’єднують з цукром, олією, ванільним цукром. Розтирають всю масу з манкою, залишивши трохи крупи для посипання.
  2. Хурму очищену від шкірки та кісточок, подрібнюють у блендері. Перемішують її з цукром.
  3. У форму, добре змащену шматочком розм’якшеного масла, викладають сирну суміш. Розрівнявши, додають начинку з хурми, зверху посипають манною крупою, що залишилася.
  4. Духовку перед запіканням обов’язково розігрівають. Готують при 180 градусах приблизно 40 хвилин (до підрум’янювання скоринки).

Гарячу запіканку з сиром і хурмою злегка охолоджують, прикрасивши скибочками фруктів, подають до столу.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Яка квітка та число є щасливими для вашого знаку зодіаку

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:57

Природа - це не просто місце, де ми живемо, це наше дзеркало. Квіти, які нас приваблюють, і цифри, які зворушують, не випадкові. Вони пов'язують нас з невидимими силами, що створюють баланс між тілом, розумом і душею, передають Патріоти України. Астрол...

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...