Лише спробуйте! Один інгредієнт, який зробить сирну запіканку вдвічі смачнішою

Лише півкіло кисломолочного сиру знадобиться, щоб зробити смачну запіканку, додавши стиглу хурму. Випічка з поєднанням цих основних інгредієнтів виходить ароматною та поживною, передають Патріоти України.

Подробиці

Прикрашати виріб можна на вибір: свіжими фруктами, горіховою крихтою, цитрусовими шматочками, шоколадом та солодкою пудрою.

Необхідні продукти для приготування запіканки:

  • нежирний кисломолочний сир – достатньо 500 г;
  • стигла хурма – 3 великі шт.;
  • щіпка ванільного цукру;
  • просіяна манка – 200 г;
  • цукор – 130 г;
  • вершкове масло – приблизно 0,1 кг.
  • свіжі фрукти для прикраси.

Технологія приготування:

  1. Кисломолочний сир, видаливши зайву рідину, з’єднують з цукром, олією, ванільним цукром. Розтирають всю масу з манкою, залишивши трохи крупи для посипання.
  2. Хурму очищену від шкірки та кісточок, подрібнюють у блендері. Перемішують її з цукром.
  3. У форму, добре змащену шматочком розм’якшеного масла, викладають сирну суміш. Розрівнявши, додають начинку з хурми, зверху посипають манною крупою, що залишилася.
  4. Духовку перед запіканням обов’язково розігрівають. Готують при 180 градусах приблизно 40 хвилин (до підрум’янювання скоринки).

Гарячу запіканку з сиром і хурмою злегка охолоджують, прикрасивши скибочками фруктів, подають до столу.

Джерело: ПростоВей

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...