Лише спробуйте! Перець, начинений фаршем-асорті та рисом - в ароматному соусі з томатів та сметани

Ця страва відмінно підходить як для буденного, так і святкового столу. Фаршировані перці можна інтерпретувати під кожного: м'ясоїда чи вегетаріанця. Сьогодні ми підготували для вас м'ясний варіант страви з яловичим і свинячим фаршем та рисом в ніжному соусі з томатів та сметани, передають Патріоти України.

Фаршировані перці полюбилися нам ще з дитинства, адже їх точно готували на обід наші бабусі та матері. Варіантів приготування цієї страви є безліч: в духовці, мікрохвильовці, з м'ясом та рисом чи з морквою та грибами. Також у кожній сім'ї є свій перевірений та улюблений рецепт фаршированих перців, але сьогодні ми підготували для вас один з класичних та, на нашу думку, найсмачніших – з м'ясним фаршем та рисом.

Рецепт фаршированого болгарського перцю рисом і фаршем

  • Час: 3 години
  • Порції: 8

Приготування:

  1. Ретельно помийте та почистіть всі овочі.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на грубій тертці. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній нарізані овочі.

  3. Рис відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Злийте зайву воду та змішайте його з обсмаженими овочами.
  4. Видаліть з перцю серединки – не пошкодьте шкірочку.

  5. Змішайте свинячий та яловичий фарш, посоліть та поперчіть на ваш смак.
  6. Змішайте фарш з рисом та овочами. Ретельно вимішайте масу, спробуйте на сіль та перець.
  7. Начиніть перець м'ясним фаршем з рисом та овочами. Викладіть перці у деко або у спеціальну каструлю.

  8. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  9. Для соусу змішайте сметану та томатну пасту. Якщо ви обрали томати у власному соку, перебийте їх без шкірки в пюре та змішайте зі сметаною. Залийте соусом перці та відправте випікати в духовку на 2 години.
  10. Готові перцю подавайте до столу з соусом. Смачного!

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...