Лише спробуйте! Проста та смачна літня піца з кабачків

Піцу цілком можна зробити без тіста, і відмінним варіантом є кабачкова. Така страва не просто смачна і запашна, але й вельми поживна та корисна для здоров'я. Адже тут багато овочів, а спосіб приготування - у духовці. Таку страву можна назвати легкою. А підійде вона у якості закуски, для сніданку або ж на обід, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Список інгредієнтів для кабачкової піци не настільки великий. Здебільшого це овочі і спеції. За бажанням додаються ковбаса та інші інгредієнти, які подобаються.

  • розпушувач для тіста — близько 0,5 ч. л.;
  • маслини — 20 шт.;
  • вершкове масло — близько 1 ст. л.;
  • помідори невеликого розміру — близько 4 шт.;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • ковбаса будь-якого виду — 120 г;
  • сіль — за смаком;
  • твердий сир — 100 г;
  • крупа манна — 80 г;
  • борошно — 80 г;
  • курячі яйця — 3-4 шт.;
  • кабачки — 600 г.

Приготування

  1. Насамперед слід зайнятися кабачками. Для цього їх миють під проточною водою, після чого просушують паперовими рушниками. Потім натирають овочі на тертці. У разі, якщо кабачки молоді, то їх можна натирати разом зі шкіркою і насінням. А у іншому випадку краще овочі почистити.
  2. Посолити овочі, після чого просто прибрати у інше місце, щоб вони постояли протягом 30 хвилин.
  3. Через зазначений проміжок часу у кабачках утвориться сік. Його обов'язково треба злити.
  4. Додати до тертих кабачків сіль, яйця, манну крупу, чорний мелений перець, а також розпушувач для тіста, після чого усе гарненько розмішати між собою.
  5. Взяти форму для випікання, змастити її за допомогою вершкового масла, після чого вилити масу з кабачками і яйцями. Викласти зверху порізану заздалегідь ковбасу.
  6. Помідори промити, просушити і порізати на кружечки. Викласти зверху на масу з кабачками. Те ж саме зробити з маслинами.
  7. Натерти твердий сир на тертці, а потім викласти його на майбутню піцу.
  8. Духовку розігріти до температури у 180-190 градусів за Цельсієм, після чого відправити у неї масу з кабачками. Випікати таким чином протягом 20 хвилин.

Коли на піці утвориться скоринка, це свідчить про те, що вона готова і її можна діставати з духовки. За бажанням можна зверху посипати страву заздалегідь нарізаною зеленню кропу і петрушки. Піца стає ніжною, запашною, неймовірно смачною і ситною. А головне, вона не шкодить фігурі.

Джерело: UkrMedia

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...