Піцу
цілком можна зробити без тіста, і відмінним варіантом є кабачкова. Така
страва не просто смачна і запашна, але й вельми поживна та корисна для
здоров'я. Адже тут багато овочів, а спосіб приготування - у духовці.
Таку страву можна назвати легкою. А підійде вона у якості закуски, для
сніданку або ж на обід, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Список
інгредієнтів для кабачкової піци не настільки великий. Здебільшого це
овочі і спеції. За бажанням додаються ковбаса та інші інгредієнти, які
подобаються.
- розпушувач для тіста — близько 0,5 ч. л.;
- маслини — 20 шт.;
- вершкове масло — близько 1 ст. л.;
- помідори невеликого розміру — близько 4 шт.;
- чорний мелений перець — за смаком;
- ковбаса будь-якого виду — 120 г;
- сіль — за смаком;
- твердий сир — 100 г;
- крупа манна — 80 г;
- борошно — 80 г;
- курячі яйця — 3-4 шт.;
- кабачки — 600 г.
Приготування
- Насамперед
слід зайнятися кабачками. Для цього їх миють під проточною водою, після
чого просушують паперовими рушниками. Потім натирають овочі на тертці. У
разі, якщо кабачки молоді, то їх можна натирати разом зі шкіркою і
насінням. А у іншому випадку краще овочі почистити.
- Посолити овочі, після чого просто прибрати у інше місце, щоб вони постояли протягом 30 хвилин.
- Через зазначений проміжок часу у кабачках утвориться сік. Його обов'язково треба злити.
- Додати
до тертих кабачків сіль, яйця, манну крупу, чорний мелений перець, а
також розпушувач для тіста, після чого усе гарненько розмішати між
собою.
- Взяти форму для випікання,
змастити її за допомогою вершкового масла, після чого вилити масу з
кабачками і яйцями. Викласти зверху порізану заздалегідь ковбасу.
- Помідори промити, просушити і порізати на кружечки. Викласти зверху на масу з кабачками. Те ж саме зробити з маслинами.
- Натерти твердий сир на тертці, а потім викласти його на майбутню піцу.
- Духовку
розігріти до температури у 180-190 градусів за Цельсієм, після чого
відправити у неї масу з кабачками. Випікати таким чином протягом 20
хвилин.
Коли на піці утвориться
скоринка, це свідчить про те, що вона готова і її можна діставати з
духовки. За бажанням можна зверху посипати страву заздалегідь нарізаною
зеленню кропу і петрушки. Піца стає ніжною, запашною, неймовірно смачною
і ситною. А головне, вона не шкодить фігурі.
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...
Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...