Ось і почався сезон врожаїв, а разом з ним і зимових заготовок. Якщо ви любите мариновані огірки і хочете спробувати щось нове, то неодмінно зробіть заготовку за рецептом цих смачних закусочних огірків. Вони виходять не тільки дуже смачними, хрусткими і ароматними, але і красивими, а значить безумовно займуть гідне місце на будь-якому столі, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготовлені огірочки нарізаємо на пластинки товщиною близько 2-3 мм. Для цієї заготовки можна також використовувати і, так звану, некондицію, наприклад, переросли огірки. Далі в простерилізовані банки розкладаємо спеції. На 0,5 літрову банку викладаємо: 1 чайну ложку без гірки сухої гірчиці, щіпками запашний і чорний перці, по кілька маленьких головок або пластинок часнику.
Потім заповнюємо банки огірками, завдяки нарізці їх поміститься значно більше, ніж цілих. Так само в кожну банку кладемо по шматочку червоного болгарського перцю. Якщо ж ви любите гостре, то можна також додати в банку і стручок пекучого перцю. Для маринаду в 1 літрі води розчиняємо 4 ч.л. солі, 8 ч. л. цукру, 1 ч. л. куркуми для кольору і 9 ст. л. 6% оцту. Якщо ви віддаєте перевагу огіркам покисліше, то можна додати 12 ст.л. оцту. Доводимо маринад до кипіння.
Потім розливаємо маринад в банки приблизно по плічка. Виставляємо банки з огірками в каструлю, дно якої попередньо застилаємо тканиною, щоб банки не торкалися дна. Заливаємо каструлю теплою водою, не доходячи 2-3 см до горлечка банок, щоб під час кипіння вона не залилася в банку.
Накриваємо банки кришками, ставимо каструлю на плиту. Доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого переводимо в стан помірного булькання і залишаємо приблизно на 5 хвилин, закручуємо кришки, виймаємо банки з каструлі, перевертаємо і відправляємо заготовки остигати під ковдру. Зберігати такі огірки можна і при кімнатній температурі. А нижче ви можете подивитися докладний відеорецепт цих смачних закусочних маринованих огірків:
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...
Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...