Купуючи банани, слід вміти правильно розраховувати необхідну кількість, адже термін їх зберігання у холодильнику лише два-три дні. Тому досить часто, коли господині бачать, що банани починають псуватись, переходять до приготування різноманітних десертів із них, передають Патріоти Українию
Але є спосіб, завдяки якому банани зможуть зберігатися свіжими у холодильнику впродовж більш ніж 10 днів. Про цей спосіб розповіла Express експертка з харчування Кейт Холл.
Прийнято вважати, що тропічні фрукти не слід тримати у холодильнику, адже вони не полюбляють прохолоду. Проте, у випадку з бананами, це твердження підходить лише у тому випадку, коли фрукт ще зелений. Купуючи зелені банани, просто покладіть їх у фруктовницю, або на кухонний стіл та зачекайте, поки їх шкірка не набуде жовтого кольору.
А щойно це станеться, перекладіть банани у холодильник, але подалі від інших фруктів. Таким чином, вони не підпадуть під вплив газу етилену, що пришвидшує процеси гниття. А якщо шкірка ваших бананів все ж таки почала чорніти, їх можна очистити, покласти у герметичний пакет та заморозити. Із заморожених бананів можна готувати різноманітні десерти та смузі.Купуючи банани, слід вміти правильно розраховувати необхідну кількість, адже термін їх зберігання у холодильнику лише два-три дні. Тому досить часто, коли господині бачать, що банани починають псуватись, переходять до приготування різноманітних десертів із них.
Але є спосіб, завдяки якому банани зможуть зберігатися свіжими у холодильнику впродовж більш ніж 10 днів. Про цей спосіб розповіла Express експертка з харчування Кейт Холл.
Прийнято вважати, що тропічні фрукти не слід тримати у холодильнику, адже вони не полюбляють прохолоду. Проте, у випадку з бананами, це твердження підходить лише у тому випадку, коли фрукт ще зелений. Купуючи зелені банани, просто покладіть їх у фруктовницю, або на кухонний стіл та зачекайте, поки їх шкірка не набуде жовтого кольору.
А щойно це станеться, перекладіть банани у холодильник, але подалі від інших фруктів. Таким чином, вони не підпадуть під вплив газу етилену, що пришвидшує процеси гниття. А якщо шкірка ваших бананів все ж таки почала чорніти, їх можна очистити, покласти у герметичний пакет та заморозити. Із заморожених бананів можна готувати різноманітні десерти та смузі.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...