Лише спробуйте! Смачний і простий рецепт правильних дерунів без яєць і борошна

А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна? Пропоную смачний і простий рецепт саме дерунів, а не картопляних оладок, передають Патріоти України.

Щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Цибуля — 1 шт. (близько 175 грамів)
  • Сіль за смаком
  • Сметана — 1 ст.л. (за бажанням, щоб остиглі деруни не темніли)
  • Рослинна олія — для обсмажування

Приготування

1. Картоплю натерти на дрібній тертці разом з цибулею. Лук не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.

2. Дати зайвої рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злити, а крохмаль що осів на дні миски додати знову в картоплю з цибулею.

3. Жаріти на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

4. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Секрет досвідчених господинь! Як позбутися неприємного запаху під час приготування минтая

вівторок, 23 квітень 2024, 16:08

Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...