Лише спробуйте! Смачний і простий рецепт правильних дерунів без яєць і борошна

А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна? Пропоную смачний і простий рецепт саме дерунів, а не картопляних оладок, передають Патріоти України.

Щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Цибуля — 1 шт. (близько 175 грамів)
  • Сіль за смаком
  • Сметана — 1 ст.л. (за бажанням, щоб остиглі деруни не темніли)
  • Рослинна олія — для обсмажування

Приготування

1. Картоплю натерти на дрібній тертці разом з цибулею. Лук не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.

2. Дати зайвої рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злити, а крохмаль що осів на дні миски додати знову в картоплю з цибулею.

3. Жаріти на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

4. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...