Лише спробуйте! Спокусливо апетитні картопляні чаклуни з фаршем - смачна страва до обіду (рецепт)

Виходять дуже ніжними чаклуни з картоплі. А якщо начинкою послужить пікантний м'ясний фарш... За вуха не відтягнеш! Картопляно-м'ясні чаклуни - це смачно, ситно, легко і просто. Ніхто не відмовиться від спокусливо апетитних, неймовірно ароматних чаклунів з м'ясною начинкою, передають Патріоти України.

Необхідні інгредієнти

  • ріпчаста цибуля - 3 шт;
  • куряче яйце - 1 шт;
  • свинячий фарш - 1 кг;
  • картопля - 8-10 шт;
  • пшеничне борошно - 1 ст. л.;
  • сода - 0,5 ч. л.;
  • сіль - за смаком;
  • суміш спецій «Хмелі-сунелі» - за смаком.

Смачні чаклуни з картоплі з фаршем: покроковий рецепт

  1. Для приготування білоруських чаклунів картоплю (за рецептом) гарненько миємо та очищаємо від шкірки.
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо під проточною водою і натираємо на дрібній тертці.
  3. В окрему ємність натираємо підготовлену сиру картоплю для чаклунів (на дрібній тертці). Періодично до тертої картоплі додаємо потроху терту цибулю: тоді картопля не темніє.
  4. З тертої картоплі прибираємо надлишки води.
  5. До тертої картоплі для чаклунів додаємо одну столову ложку пшеничного борошна і добре перемішуємо.
  6. Потім в картопляну масу додаємо соду (за рецептом) і знову все добре перемішуємо.
  7. Одне куряче яйце розбиваємо в невелику ємність і збовтуємо його виделкою.
  8. Збите яйце відправляємо до картопляної маси, і ще раз все ретельно перемішуємо.
  9. Картоплю солимо для чаклунів за смаком.
  10. Для приготування чаклунів будемо використовувати свинячий фарш.
  11. В окрему ємність кладемо фарш, додаємо решту тертої цибулі, сіль, суміш спецій «Хмелі-сунелі» і все добре перемішуємо (якщо у вас фарш щільний, то додайте трохи води або молока).
  12. На сковороду наливаємо олію і відправляємо сковороду з маслом на вогонь розігріватися.
  13. На розігріту сковороду невеликими оладками викладаємо картопляну масу.
  14. З м'ясного фаршу формуємо плоску котлету і викладаємо її на картопляний млинець, зверху на м'ясо кладемо ще трохи картоплі, щоб прикрити фарш.
  15. Обсмажуємо чаклуни з обох сторін до повної готовності (під час обсмажування, при потребі, доливаємо в сковороду потроху олії).
  16. Готові чаклуни з м'ясом перекладаємо в глибоку сковороду, накриваємо сковороду кришкою і відправляємо на 10 хвилин, на маленький вогонь.

Чаклуни з картоплі, приготовані на сковороді, подавати на стіл можна зі сметаною - це дуже смачно смачно. Приємного апетиту!

Собака чи кіт? Побачене на цій картинці розкриє всю правду про вас

середа, 25 червень 2025, 16:37

Цей тест на особистість ідеально опише тебе на основі твоєї відповіді на найпростіше питання: що ти бачиш на цьому зображенні? Більшість людей була вражена правильністю результатів цього психологічного тесту та точністю опису, який можна зробити на осн...

Дачникам на заміітку! Чим обробити картоплю від шкідників перед підгортанням

середа, 25 червень 2025, 12:35

Після того, як сходи картоплі сягнуть 15-20 сантиметрів заввишки, зазвичай проводиться перше підгортання картоплі, передають Патріоти України з посиланням на ТС. Ранні сорти картоплі, які підгортати будуть вже в червні, не обробляють інсектицидами, том...