Виходять дуже ніжними чаклуни з картоплі. А якщо начинкою послужить
пікантний м'ясний фарш... За вуха не відтягнеш! Картопляно-м'ясні
чаклуни - це смачно, ситно, легко і просто. Ніхто не відмовиться від спокусливо апетитних, неймовірно ароматних чаклунів з м'ясною начинкою, передають Патріоти України.
Необхідні інгредієнти
- ріпчаста цибуля - 3 шт;
- куряче яйце - 1 шт;
- свинячий фарш - 1 кг;
- картопля - 8-10 шт;
- пшеничне борошно - 1 ст. л.;
- сода - 0,5 ч. л.;
- сіль - за смаком;
- суміш спецій «Хмелі-сунелі» - за смаком.
Смачні чаклуни з картоплі з фаршем: покроковий рецепт
- Для приготування білоруських чаклунів картоплю (за рецептом) гарненько миємо та очищаємо від шкірки.
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо під проточною водою і натираємо на дрібній тертці.
- В
окрему ємність натираємо підготовлену сиру картоплю для чаклунів (на
дрібній тертці). Періодично до тертої картоплі додаємо потроху терту
цибулю: тоді картопля не темніє.
- З тертої картоплі прибираємо надлишки води.
- До тертої картоплі для чаклунів додаємо одну столову ложку пшеничного борошна і добре перемішуємо.
- Потім в картопляну масу додаємо соду (за рецептом) і знову все добре перемішуємо.
- Одне куряче яйце розбиваємо в невелику ємність і збовтуємо його виделкою.
- Збите яйце відправляємо до картопляної маси, і ще раз все ретельно перемішуємо.
- Картоплю солимо для чаклунів за смаком.
- Для приготування чаклунів будемо використовувати свинячий фарш.
- В
окрему ємність кладемо фарш, додаємо решту тертої цибулі, сіль, суміш
спецій «Хмелі-сунелі» і все добре перемішуємо (якщо у вас фарш щільний,
то додайте трохи води або молока).
- На сковороду наливаємо олію і відправляємо сковороду з маслом на вогонь розігріватися.
- На розігріту сковороду невеликими оладками викладаємо картопляну масу.
- З
м'ясного фаршу формуємо плоску котлету і викладаємо її на картопляний
млинець, зверху на м'ясо кладемо ще трохи картоплі, щоб прикрити фарш.
- Обсмажуємо чаклуни з обох сторін до повної готовності (під час обсмажування, при потребі, доливаємо в сковороду потроху олії).
- Готові
чаклуни з м'ясом перекладаємо в глибоку сковороду, накриваємо сковороду
кришкою і відправляємо на 10 хвилин, на маленький вогонь.
Чаклуни з картоплі, приготовані на сковороді, подавати на стіл можна зі сметаною - це дуже смачно смачно. Приємного апетиту!
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...