Лише спробуйте! ТОП-3 найкращі соуси для шашлику і м'ясних страв

Літо - час для пікніків, головною стравою яких є саме шашлик. Тут основне завдання - правильно вибрати і замаринувати м'ясо, щоб воно було смачним і соковитим, важливо також - зробити вдалий соус до страви, що ще більше розкриє смак м'яса, передають Патріоти України.

1. Білий соус для шашлику

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 г
  • Майонез – 200 г
  • Кінза свіжа – 1 пучок
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Часник, перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть кінзу, горіхи добре розімніть, додайте майонез, сметану, сіль, перець і часник, усе добре перемішайте і поставте в холодильник на хвилин 30-50.

2. Червоний соус до м'яса

Інгредієнти:

  • Томатна паста – 250 мл
  • Вода – 200 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Базилік зелений – 1 пучок
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. ложки
  • Цукор – 2 ч. ложки
  • Перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте базилік і дрібно його наріжте, часник також подрібніть і додайте до базиліку.
  2. На сковороду викладіть томатну пасту, додайте води і нехай добре просушиться хвилини 2-3.
  3. Потім додайте туди базилік і часник, а також цукор, усе добре перемішайте, посоліть, поперчіть, додайте спеції і знову перемішайте.
  4. Залиште під кришкою хвилин на 5, на маленькому вогні.

Перед подачею соус потрібно остудити і додати трохи базиліку.

3. Соус "дзадзікі"

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний або сметана – 400 мл
  • Огірок – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Часник - 4 зубчики
  • Зелень (салат, кріп, петрушка) – 20 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Почистьте огірок від шкірки, розріжте і видаліть все насіння. Після – потріть його на великій тертці та складіть у друшляк, додайте сіль, перець і через 10 хвилин добре відіжміть сік, щоб він був сухуватим.
  2. Часник дрібно наріжте, зелень також подрібніть і додайте в огіркову суміш.
  3. У мисці змішайте йогурт з огірком, часником і зеленню.
  4. Додайте лимонний сік і оливкову олію, все добре перемішайте. Посоліть, поперчіть за смаком і зверху присипте паприкою.

Помилка може дорого коштувати! Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло

середа, 2 квітень 2025, 5:40

Вершкове масло — це той продукт, який ми їмо щодня, намащуючи на бутерброди чи додаючи до різноманітних страв і випічки. Однак лікарі рекомендують обмежити вживання цього продукту деяким людям, і ось чому, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...

Все просто! Як повернути до життя черствий хліб

вівторок, 1 квітень 2025, 16:48

Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...