
Літо - час для пікніків, головною стравою яких є саме шашлик. Тут основне завдання - правильно вибрати і замаринувати м'ясо, щоб воно було смачним і соковитим, важливо також - зробити вдалий соус до страви, що ще більше розкриє смак м'яса, передають Патріоти України.
1. Білий соус для шашлику
Інгредієнти:
- Сметана – 200 г
- Майонез – 200 г
- Кінза свіжа – 1 пучок
- Горіхи волоські – 50 г
- Часник, перець, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Подрібніть кінзу, горіхи добре розімніть, додайте майонез, сметану, сіль, перець і часник, усе добре перемішайте і поставте в холодильник на хвилин 30-50.
2. Червоний соус до м'яса

Інгредієнти:
- Томатна паста – 250 мл
- Вода – 200 мл
- Часник – 3 зубчики
- Базилік зелений – 1 пучок
- Хмелі-сунелі – 2 ч. ложки
- Цукор – 2 ч. ложки
- Перець, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Добре помийте базилік і дрібно його наріжте, часник також подрібніть і додайте до базиліку.
- На сковороду викладіть томатну пасту, додайте води і нехай добре просушиться хвилини 2-3.
- Потім додайте туди базилік і часник, а також цукор, усе добре перемішайте, посоліть, поперчіть, додайте спеції і знову перемішайте.
- Залиште під кришкою хвилин на 5, на маленькому вогні.
Перед подачею соус потрібно остудити і додати трохи базиліку.
3. Соус "дзадзікі"

Інгредієнти:
- Йогурт натуральний або сметана – 400 мл
- Огірок – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Часник - 4 зубчики
- Зелень (салат, кріп, петрушка) – 20 г
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Почистьте огірок від шкірки, розріжте і видаліть все насіння. Після – потріть його на великій тертці та складіть у друшляк, додайте сіль, перець і через 10 хвилин добре відіжміть сік, щоб він був сухуватим.
- Часник дрібно наріжте, зелень також подрібніть і додайте в огіркову суміш.
- У мисці змішайте йогурт з огірком, часником і зеленню.
- Додайте лимонний сік і оливкову олію, все добре перемішайте. Посоліть, поперчіть за смаком і зверху присипте паприкою.
Вершкове масло — це той продукт, який ми їмо щодня, намащуючи на бутерброди чи додаючи до різноманітних страв і випічки. Однак лікарі рекомендують обмежити вживання цього продукту деяким людям, і ось чому, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...