Лише спробуйте! Цей простий засіб допоможе швидко очистити скло духовки від "столітнього" жиру

Очищення скла духової шафи є надзвичайно важливим аспектом підтримки пристрою в хорошому робочому стані. Зрештою, усі бризки, пролиття та нещасні випадки, які трапляються на кухні, залишають відбитки на склі духовки зовні, у той час, як всередині на ньому може накопичуватися жир від приготованих страв, передають Патріоти України.

Багато хто банально забуває помити духовку після приготування їжі, оскільки просто відволікається на інші справи, очікуючи коли вона охолоне. На щастя існує простий засіб, який дозволить якнайшвидше вимити скло цього пристрою.

Як легко вимити скло духовки від пригорілого жиру

Щоб легко вимити пригорілий жир з дверцят духовки, знадобиться лише звичайна таблетка для посудомийної машини. Замочіть таблетку у гарячій воді й почніть натирати нею скло духовки. Ви здивуєтесь, наскільки легко змивається бруд й при цьому на склі не залишається розводів чи потертостей.

Також можна вимочити таблетку в гарячій воді й викласти її на скло духовки, а через декілька хвилин протерти губкою. Цей спосіб так само чудово працює. При цьому "столітній" жир однаково ефективно видаляють зі скла, як дешеві, так і дорогі таблетки для посудомийки.

Таблетки для посудомийних машин виготовлені з концентрованого мийного засобу й створені для роз'їдання стійкого жиру та надання блиску посуду. Крім того, твердий порошок у таблетках має абразивну поверхню, яка допомагає відтирати прилиплі плями, але є досить ніжною, щоб не подряпати скло духовки.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...