Лише спробуйте! Ці два інгредієнти зроблять деруни у 100 раз смачнішими

Хрусткі деруни зі сметаною напевно є однією з найпопулярніших страв з картоплі. Найчастіше їх готують з картоплі, додаючи яйця, цибулю та борошно, передають Патріоти України.

А якщо до тіста додати подрібненої ковбаси та твердого сиру, деруни стануть ще смачнішими. Рецепт приготування дуже простий.

Як приготувати деруни

Інгредієнти:

  • картопля – 4 середньої картоплі,
  • цибуля – одна великого розміру,
  • варена ковбаса – 200 г;
  • твердий сир – 200 г,
  • яйце – 2 шт.,
  • кріп — 0,5 пучка,
  • борошно — 80 г;
  • сіль, перець – на свій смак.
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  • Картоплю та цибулю чистимо і натираємо на великій тертці.
  • На тертці натираємо сир, ковбасу мілко ріжемо, додаємо інгредієнти до натертої картоплі та цибулі.
  • Додаємо дрібно нарізаний кріп, сіль, перець на свій смак і ретельно перемішуємо.
  • В отриману масу додаємо яйця та борошно і знову добре перемішуємо.
  • Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо деруни. Смажимо їх на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.

Деруни подаємо з домашньою сметаною та насолоджуємося. Смачного.

А ви це знали? Чому після обіду ви відчуваєте сильну втому і як цього уникнути

понеділок, 22 вересень 2025, 8:12

Денна втома після обіду - явище цілком природне, кажуть експерти, передають Патріоти України. Вона зумовлена поєднанням природного циркадного ритму та «тиску сну» — потреби організму відпочити після ранкової активності. Найпродуктивнішими люди почуваю...

"Таймер смерті": Названо фактор, здатний утричі підвищити ризик смертоносного раку

понеділок, 22 вересень 2025, 7:15

Шкідливі бактерії та грибки у ротовій порожнині здатні суттєво збільшувати ризик розвитку раку підшлункової залози, показало нове дослідження Медичної школи Нью-Йоркського університету, передають Патріоти України. Експерти давно підозрювали зв’язок між...