Лише спробуйте! Закуска з печінки за копійки - зникає зі столу зі швидкістю звуку

Хочемо запропонувати вашій увазі незвичайний рецепт: таким чином навряд чи хтось з вас готує печінку, передають Патріоти України.

Витративши всього нічого, сущі копійки, ви отримаєте приголомшливу страву для всієї родини. Робіть відразу дві порції: закуска з печінки зникає зі столу зі швидкістю звуку. Процес напрочуд простий, але не дуже швидкий: треба запастися терпінням. Печінка відмінно поєднується з салом, часником і спеціями, закуска набагато смачніша ковбаси — і ідеально підходить для бутербродів. Загалом, своїми руками ми створюємо неповторну смакоту та дивуємо гостей, а так само домочадців кулінарним шедевром, створеним власними руками.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 грамів будь-якої печінки;
  • 250 грамів свіжого сала;
  • одне куряче яйце;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • половина склянки манної крупи;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • мускатний горіх — за смаком;
  • хмелі-сунелі — за смаком;
  • два пакети.

Ульотна закуска з печінки: як приготувати за копійки

  1. У нас свиняча печінка: спочатку вимочуємо, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).
  2. Зі свіжого свинячого сала знімаємо шкірку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж печінка).
  3. Порада. Печінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи підморозити, щоб було легше різати.
  4. Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще рубаний ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  5. Порада. Спеції ви можете використовувати по своєму смаку, не обов'язково брати зі списку.
  6. Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав'язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.
  7. Цей пакет, для страховки, поміщаємо у другий пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.
  8. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрівання до мінімального, варимо 1,5-2 години.
  9. Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і остуджуємо вже на блюді.
  10. Залишаємо під гнітом, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник.

Ульотна закуска з печінки по простому рецепту припаде до смаку всім членам вашої родини. Страва чимось нагадує зельц, виходить не тільки апетитною, але і корисною. Якщо любите печінку, то прийдете в захват!

Приємного всім апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Ви робите щось не так! ТОП-9 сигналів, які вказують на помилки в схудненні

п’ятниця, 31 січень 2025, 7:30

Якщо ви не худнете, проблема може бути в неправильному харчуванні. Зокрема, деякі дієти часто рекомендують певні "здорові" продукти, які можуть не підходити та не бути універсальними для всіх людей, передають Патріоти України. Крім того, навіть якщо пр...

Народні прикмети на 31 січня. Чого варто просити у Микити Печерського у день святого Києво-Печерської лаври

п’ятниця, 31 січень 2025, 7:05

Християни східного обряду 31 січня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика і затворника Микити Києво-Печерського, а також безсрібників Кіра, Іоанна, Афанасія, Євдокії і Феоктисти. За старим стилем 31 січня шанували грецького свято Афанасія Ве...