Лише спробуйте! Запечена картопля з травами - ідеально до вечері

Печену картоплю можна готувати протягом року і подавати як гарнір до м’яса або риби. Страва дуже корисна, ситна і сподобається кожному, впевнена фудблогерка Світлана Климовська.

Складники:
  • 1 кг картоплі для запікання, головне беріть однакового розміру
  • Сіль та перець за смаком
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сушених прованських трав
  • 2 зубки часнику
  • 3−4 листочки шавлії

Приготування:

На сковороді розігріти оливкову олію, викласти листочки шавлії і посмажити. Так ми ароматизуємо олію. Листочки забрати. Картоплю помити. Покласти картоплю між двома палочками для суши і зробити ножем надрізи. Палочки не дадуть дорізати до кінця. Робіть тоненькі смужки.

До оливкової олії додати сіль, перець, сушені трави, часник. Гарно змастити кожну картоплю. Викласти на деко і запікати при 180 градусах до готовності.

Гарячу картоплю притрусити свіжими травами.

ТОП-5 фраз, які ніколи не варто казати дітям, якщо ви хочете, щоб вони вас слухались

неділя, 29 червень 2025, 18:35

Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...

Не кава! Названо напій, який категорично не можна пити вранці - стане ударом по організму

неділя, 29 червень 2025, 17:30

Експерти з харчування шокують: не кава, а звичайний апельсиновий сік може стати причиною проблем із шлунком, здуття, дискомфорту та навіть ослаблення імунітету, передають Патріоти України. Засновник бренду Biomel Стівен Гегарті пояснює:. Цукор викликає...