Лише спробуйте! Запечена картопля з травами - ідеально до вечері

Печену картоплю можна готувати протягом року і подавати як гарнір до м’яса або риби. Страва дуже корисна, ситна і сподобається кожному, впевнена фудблогерка Світлана Климовська.

Складники:
  • 1 кг картоплі для запікання, головне беріть однакового розміру
  • Сіль та перець за смаком
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сушених прованських трав
  • 2 зубки часнику
  • 3−4 листочки шавлії

Приготування:

На сковороді розігріти оливкову олію, викласти листочки шавлії і посмажити. Так ми ароматизуємо олію. Листочки забрати. Картоплю помити. Покласти картоплю між двома палочками для суши і зробити ножем надрізи. Палочки не дадуть дорізати до кінця. Робіть тоненькі смужки.

До оливкової олії додати сіль, перець, сушені трави, часник. Гарно змастити кожну картоплю. Викласти на деко і запікати при 180 градусах до готовності.

Гарячу картоплю притрусити свіжими травами.

Що буде з організмом, якшо їсти яблука кожен день

неділя, 18 травень 2025, 19:08

Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...