Лише спробуйте! Запіканка з макаронами і фаршем: Рецепт швидкої і ситної страви на обід або вечерю

Макарони - це універсальне блюдо для тих, у кого немає часу на підготовку. Доповнити їх можна м'ясним фаршем, овочами, смачним соусом. Щоб приготувати смачний і ситний обід або вечерю, візьміть на озброєння рецепт запіканки з макаронами і фаршем, на приготування якої піде не більше півгодини, але страва вийде більш цікавим і смачним, ніж звичні всім макарони по-флотськи, передають Патріоти України.

Запіканка з макаронами і фаршем

Інгредієнти:

  • Макарони - 250 г
  • Фарш з індички - 500 г
  • Лук - 2 шт. ⠀
  • Морква - 1 шт.
  • Твердий сир - 100 г
  • Молоко 2,5% - 300 г
  • Вершкове масло - 20 г ⠀
  • Борошно - 1 ст. л. ⠀
  • Сіль і спеції - за смаком ⠀

Спосіб приготування:

Відваріть і промийте макарони. Постарайтеся не переварити їх. Обирайте макарони з твердих сортів пшениці, тільки не спагетті.

Наріжте цибулю, моркву натріть на крупній тертці. Тушкуйте овочі на сковороді, додайте фарш, спеції. Помішуйте фарш на плиті, через 15-20 хвилин вимкніть сковороду.

Готуємо соус для нашої запіканки. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко, сіль, спеції, і добре перемішайте всі інгредієнти. Готуйте соус до загустіння, постійно помішуючи. ⠀

Викладіть у форму для запікання шарами макарони, зверху фарш, полийте соусом і посипте тертим сиром. Якщо інгредієнти залишилися, можна викласти ще один шар.

Випікайте запіканку 20 хвилин при 180 градусах. ⠀ Страва готова. Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-5 найкращих лікувальних сортів трав'яного чаю

субота, 11 травень 2024, 5:40

Чашка трав'яного чаю – здоровий спосіб розпочати свій день. Цей напій має противірусні та протимікробні властивості, зміцнює імунну систему, і вважається важливим продуктом у народній медицині. У цій статті OBOZ. UA познайомить вас із 5 найкращими ліку...

Приготуйте салат за цим рецептом - з ним ви забудете про олів’є

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:14

Салат олів’є любить багато людей, бо він дійсно смачний та поживний. І придумали його зовсім не за радянських часів. До речі, в класичному варіанті інгредієнтів жодної вареної ковбаси не було. Тільки натуральне відварене м’ясо та навіть раки. А це вже ...