Лише спробуйте! Зводить з розуму своїм смаком і запахом - навіщо і як правильно готувати каву з сіллю

Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий, передають Патріоти України.

Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.

Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:

  • сіль відновлює сольовий баланс;
  • затримує вологу в організмі, але ж кава має невелику сечогінну дію.

До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.

Як правильно пити каву з сіллю

У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Брати каву якомога дрібнішого помелу - інакше додавання солі на смак і запах не вплинуть. Розчинна кава з сіллю - це взагалі варіант, який подобається одиницям.
  2. Кавові зерна повинні бути хорошої якості, інакше ніякі добавки не допоможуть.
  3. Окремо подавати до кави з сіллю склянку простої води.

Кава з сіллю - класичний рецепт

Вам знадобиться:

  • стакан води (приблизно 150-180 мілілітрів);
  • кава мелена - на такий обсяг вистачить 1,5 чайних ложок;
  • сіль - буквально щіпка;
  • цукор - вистачить і половини столової ложки.

Як готувати:

У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.

Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.

Кава з сіллю і коньяком

У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.

Вам знадобиться:

  • кава мелена - півтори чайної ложки;
  • коньяк (бренді) - буквально чайна ложка;
  • вода - склянка (близько 150 мілілітрів);
  • сіль - одна щіпка;
  • цукор - тут все залежить від смаку.

Як готувати:

Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.

Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.

Перемішати і дати настоятися пару хвилин.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...