Лише спробуйте! Зводить з розуму своїм смаком і запахом - навіщо і як правильно готувати каву з сіллю

Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий, передають Патріоти України.

Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.

Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:

  • сіль відновлює сольовий баланс;
  • затримує вологу в організмі, але ж кава має невелику сечогінну дію.

До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.

Як правильно пити каву з сіллю

У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Брати каву якомога дрібнішого помелу - інакше додавання солі на смак і запах не вплинуть. Розчинна кава з сіллю - це взагалі варіант, який подобається одиницям.
  2. Кавові зерна повинні бути хорошої якості, інакше ніякі добавки не допоможуть.
  3. Окремо подавати до кави з сіллю склянку простої води.

Кава з сіллю - класичний рецепт

Вам знадобиться:

  • стакан води (приблизно 150-180 мілілітрів);
  • кава мелена - на такий обсяг вистачить 1,5 чайних ложок;
  • сіль - буквально щіпка;
  • цукор - вистачить і половини столової ложки.

Як готувати:

У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.

Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.

Кава з сіллю і коньяком

У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.

Вам знадобиться:

  • кава мелена - півтори чайної ложки;
  • коньяк (бренді) - буквально чайна ложка;
  • вода - склянка (близько 150 мілілітрів);
  • сіль - одна щіпка;
  • цукор - тут все залежить від смаку.

Як готувати:

Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.

Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.

Перемішати і дати настоятися пару хвилин.

З архіву ПУ. Будьте обережні! Продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

неділя, 5 грудень 2021, 23:30

Така їжа перетворюється на отруту. Багато людей навіть не здогадуються про те, що деякі продукти харчування категорично не можна гріти у мікрохвильовій печі. І на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. По-п...

Хіти тижня. Найпростіший рецепт здобних рогаликів c повидлом з дріжджового тіста - буде дуже смачно

неділя, 5 грудень 2021, 21:00

Навіть чекати не треба, поки тісто зійде, зазначають Патріоти України. Просіваємо в миску нашу муку, в миску з борошном кидаємо дріжджі і все це змішуємо. Далі нам знадобиться велика терка. Нам потрібно натерти масло на даній тертці, і розімнути все це...