Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий, передають Патріоти України.
Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.
Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:
До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.
У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:
Вам знадобиться:
Як готувати:
У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.
Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.
У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.
Вам знадобиться:
Як готувати:
Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.
Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.
Перемішати і дати настоятися пару хвилин.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...