Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий, передають Патріоти України.
Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.
Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:
До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.
У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:
Вам знадобиться:
Як готувати:
У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.
Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.
У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.
Вам знадобиться:
Як готувати:
Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.
Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.
Перемішати і дати настоятися пару хвилин.
Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України. Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі н...
Психологічні тести допомагають розкрити особистість людини та показати приховані риси характеру. Німецький художник Йорг Дустервальд спеціалізується на боді-арті. Він прославився картиною, на якій не всі люди можуть знайти намальовану жінку. Пройдіть ц...