Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий, передають Патріоти України.
Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.
Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:
До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.
У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:
Вам знадобиться:
Як готувати:
У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.
Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.
У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.
Вам знадобиться:
Як готувати:
Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.
Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.
Перемішати і дати настоятися пару хвилин.
У поминальну неділю на кладовищі зустрічається енергія живих і мертвих - небіжчики при вході на цвинтар зустрічають своїх родичів. Проводи, Гробки, а по-церковному - Радониця - це спеціально відведені в православному календарі дні, щоб побувати в місця...
Лікар повідомив, що є певні симптоми серцевого нападу, які, як він стверджує, можуть з’явитися за тижні до початку захворювання, передають Патріоти України з посиланням на Daily Express. Лікар Мухаммад Сіяб повідомив, що біль у грудях, який зявляється ...