Лити оцет - це помилка: Мало хто знає, що насправді треба робити з буряком для борщу

Всі знають, що найкращий борщ - яскраво-червоний. Тоді як блідо-рожевий точно не викличе захвату. Зазвичай для збереження кольору страви кладуть кислоту - оцет або лимонний сік. Але якщо з ними переборщити, постраждає смак. На Pixelinform поділились цікавим рішенням, передають Патріоти України.

Мало хто знає, та приготувати справній насичено-рубіновий борщ можна без додаткових інгредієнтів. Достатньо додати буряк у потрібний момент, та ще правильно обробити його перед додаванням.

Як додавати буряк у борщ

Часта помилка кулінарів – додавати бурякову засмажку зарано. Страва втрачає свою яскравість, якщо буряк довго вариться. Коренеплід треба класти ближче до кінця приготування страви.

Причому важливо його ще й правильно підготувати. Натертий чи нарізаний буряк слід обсмажити і протушкувати. Гарне рішення — робити це разом з обсмаженою томатною пастою і невеликою кількістю бульйону з каструлі.

Буряк додається у майже готовий борщ. Страва повинна кипіти кілька хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою та залишаємо настоюватись мінімум 20 хвилин.

Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...