Приготування консервації на зиму має бути безпечним, аби не захворіти на ботулізм та не наразити на небезпеку себе, родину та друзів, зазначають Патріоти України.
За півроку в Україні зареєстровано 50 випадків ботулізму. "Винуватцями" були не тільки в’ялена непатрана, копчена, солена риба, а й домашні консерви, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною хвороби найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше - овочі.
Ось 5 порад, які допоможуть уникнути смертельного ризику при виготовленні домашньої консервації.
Важливо знати, що заразитися ботулізмом можна, вживаючи їжу з небезпечних ємностей:
Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються більше року.
Онкологічні заховорювання не розбирають, хто перед ними: звичайна людина чи член королівської родини. Виникнення онкохвороб обумовлено багатьма факторами, серед яких, за твердженням американських вчених, може бути й група крові людини, передають Патріо...
Багато людей вірять, що номер вашої квартири може мати значення для вашого щастя та успіху. Деякі номери пов’язані з позитивною енергетикою, яка притягує удачу, а інші можуть стати причиною різних труднощів. Ми розповімо, які номери квартир є найбільш ...