Приготування консервації на зиму має бути безпечним, аби не захворіти на ботулізм та не наразити на небезпеку себе, родину та друзів, зазначають Патріоти України.
За півроку в Україні зареєстровано 50 випадків ботулізму. "Винуватцями" були не тільки в’ялена непатрана, копчена, солена риба, а й домашні консерви, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною хвороби найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше - овочі.
Ось 5 порад, які допоможуть уникнути смертельного ризику при виготовленні домашньої консервації.
Важливо знати, що заразитися ботулізмом можна, вживаючи їжу з небезпечних ємностей:
Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються більше року.
Зелена цибуля – популярна складова багатьох страв, яка надає їм свіжості та аромату. Проте часто вона втрачає свій вигляд і смак вже за кілька днів після покупки. Причина цього – неправильне зберігання, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz про...
З приходом весни мухи починають виходити із зимової сплячки, шукаючи тепла, їжі та ідеальних місць для відкладання яєць. На жаль, ваш дім часто є ідеальним притулком для цих шкідників, і це не тільки дратує, але й загрожує здоров’ю, оскільки мухи можут...