
Приготування консервації на зиму має бути безпечним, аби не захворіти на ботулізм та не наразити на небезпеку себе, родину та друзів, зазначають Патріоти України.
За півроку в Україні зареєстровано 50 випадків ботулізму. "Винуватцями" були не тільки в’ялена непатрана, копчена, солена риба, а й домашні консерви, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною хвороби найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше - овочі.
Ось 5 порад, які допоможуть уникнути смертельного ризику при виготовленні домашньої консервації.
Важливо знати, що заразитися ботулізмом можна, вживаючи їжу з небезпечних ємностей:
Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються більше року.
Картопляне пюре - класика домашньої кухні, але не завжди воно виходить пишним, кремовим і без грудочок. Шеф-кухарі поділилися простими хитрощами, які зроблять ваше пюре ідеальним, передають Патріоти України. Для пюре краще брати картоплю з високим вміс...
Психологічні тести - це не лише розвага, а й спосіб зайнятися саморефлексією. Один із таких тестів, поширений у TikTok, пропонує подивитися на зображення та визначити, що ви помітили першим. Вважається, що перший помічений елемент може розкрити ваші жи...