Приготування консервації на зиму має бути безпечним, аби не захворіти на ботулізм та не наразити на небезпеку себе, родину та друзів, зазначають Патріоти України.
За півроку в Україні зареєстровано 50 випадків ботулізму. "Винуватцями" були не тільки в’ялена непатрана, копчена, солена риба, а й домашні консерви, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною хвороби найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше - овочі.
Ось 5 порад, які допоможуть уникнути смертельного ризику при виготовленні домашньої консервації.
Важливо знати, що заразитися ботулізмом можна, вживаючи їжу з небезпечних ємностей:
Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються більше року.
У теплу пору року будинки заповнюються пилом набагато швидше, особливо через відкриті вікна та потоки повітря від вентиляторів. Особливо багато пилу осідає на плінтусах, оскільки через сухе повітря влітку утворюється статична електрика, яка буквально п...
Місто можливостей – саме так сьогодні можна назвати український Львів. Це не тільки історична архітектура та найсмачніша кава, а й важливий центр працевлаштування. Саме тут відкривається все більше перспективних пропозицій. Сьогодні спостерігається мак...