Має знати кожен: Названо продукти, які в жодному разі не можна поєднувати з ліками

Іноземні вчені провели ряд досліджень і повідомили, які продукти не можна вживати в їжу після прийому лікарських препаратів. Відзначається, що якщо ви прийняли препарат, краще утриматися від вживання деяких продуктів харчування і препаратів, передають Патріоти України.

Вчені повідомили, що якщо ви приймаєте будь-які лікарські препарати, то вам варто забути про грейпфрут і його похідні.

  • Вживання цитрусових, а саме грейпфрута, надає дуже згубний вплив на печінку, що призводить до сумних наслідків;
  • Якщо ви приймаєте препарати проти тромбозу, то тримайтеся подалі від продуктів, у складі яких багато вітаміну К. Таким прикладом може послужити капуста;
  • препарати для зниження тиску і заспокійливі (проти депресії) повністю втрачають свій терапевтичний потенціал, якщо ви почали вживати в їжу сир.

Також згідно з даними фармакології і фармакотерапії не можна поєднувати:

  • антибіотики тетрациклінової групи і препарати, що містять кофеїн, з молоком, кефіром, сиром;
  • препарати заліза – з чаєм, кавою, молоком, горіхами, зерновими продуктами;
  • препарати кальцію – з газованими прохолодними напоями та соками, що містять лимонну кислоту;
  • антибіотики еритроміцин і ампіцилін – з фруктовими та овочевими соками;
  • аспірин і ліки, що містять ацетилсаліцилову кислоту з маслом, сметаною і жирними продуктами;
  • сульфаніламідні препарати (сульфаметиозол та ін) – з зеленню, шпинатом, молоком, печінкою, зерновими продуктами.

Дослідження дивує! Скільки часу людині потрібно, щоб закохатися

вівторок, 12 серпень 2025, 0:22

Ізраїльські науковці з’ясували, що для появи взаємної симпатії між двома людьми достатньо всього двох хвилин, передають Патріоти України. Провівши дослідження фізіологічних реакцій учасників експрес-побачень, вони виявили, що у пар, які відчули зацікав...

Це може здивувати! Вчені розповіли, який чай продовжує життя

понеділок, 11 серпень 2025, 23:42

Нові наукові дані підтвердили: звичка пити чай без цукру або підсолоджувачів може продовжити життя. Дослідження, опубліковане у журналі Frontiers in Nutrition, показало, що люди, які щодня випивають від трьох з половиною до чотирьох з половиною чашок н...