Має знати кожен: Названо продукти, які в жодному разі не можна поєднувати з ліками

Іноземні вчені провели ряд досліджень і повідомили, які продукти не можна вживати в їжу після прийому лікарських препаратів. Відзначається, що якщо ви прийняли препарат, краще утриматися від вживання деяких продуктів харчування і препаратів, передають Патріоти України.

Вчені повідомили, що якщо ви приймаєте будь-які лікарські препарати, то вам варто забути про грейпфрут і його похідні.

  • Вживання цитрусових, а саме грейпфрута, надає дуже згубний вплив на печінку, що призводить до сумних наслідків;
  • Якщо ви приймаєте препарати проти тромбозу, то тримайтеся подалі від продуктів, у складі яких багато вітаміну К. Таким прикладом може послужити капуста;
  • препарати для зниження тиску і заспокійливі (проти депресії) повністю втрачають свій терапевтичний потенціал, якщо ви почали вживати в їжу сир.

Також згідно з даними фармакології і фармакотерапії не можна поєднувати:

  • антибіотики тетрациклінової групи і препарати, що містять кофеїн, з молоком, кефіром, сиром;
  • препарати заліза – з чаєм, кавою, молоком, горіхами, зерновими продуктами;
  • препарати кальцію – з газованими прохолодними напоями та соками, що містять лимонну кислоту;
  • антибіотики еритроміцин і ампіцилін – з фруктовими та овочевими соками;
  • аспірин і ліки, що містять ацетилсаліцилову кислоту з маслом, сметаною і жирними продуктами;
  • сульфаніламідні препарати (сульфаметиозол та ін) – з зеленню, шпинатом, молоком, печінкою, зерновими продуктами.

Як пари виживають у кризах: ТОП-10 правил міцного кохання, які працюють завжди

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 6:15

Відкрите спілкування, сміливість обговорювати складні теми та повага до потреб іншої людини роблять стосунки міцнішими та запобігають кризам. Прийняття себе та свого партнера - ключ до побудови міцних стосунків, які витримають навіть найважчі моменти. ...

А ви це знали? Навіщо додавати цукор під час варіння картоплі

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 5:35

Стару картоплю не так легко чистити, вона не така багата на смак, як молода, але все ж є деякі хитрощі, що допоможуть приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Додавши у в...