Має знати кожен! Українцям розповіли, що потрібно зробити одразу після відключення світла

31 жовтня Росія знову завдала ракетних ударів по Україні та пошкодила енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього в країні плануються екстрені відключення світла, передають Патріоти України.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповіли людям, що потрібно зробити, якщо у вас вимикають електроенергію.

Що робити, якщо вимкнули світло?

Вимкніть з розеток електроприлади, щоб уникнути їх пошкодження через перепади напруги. Не використовуйте газові плити для опалення, бо є небезпека отруїтися чадним газом.

Якщо в будинку є ліфт, переконайтеся, що ніхто не застряг. Завітайте до літніх сусідів і дізнайтеся, чи необхідна їм допомога.

Слідкуйте за офіційними повідомленнями влади чи ДСНС. Якщо мобільна мережа не працює, знайдіть радіо на батареях. Якщо ви використовуєте генератор – встановіть його поза приміщенням та подалі від вікон.

Що потрібно мати вдома на випадок відключення світла

При відключеннях світла під час війни – краще купити заздалегідь такі речі, як:

  • радіоприймач та ліхтарики на батарейках
  • запас сірників, свічок та сухого спирту
  • заряджений павербанк
  • тижневий запас питної води та консервів або сублімованої їжі
  • аптечку, включаючи особисті ліки щонайменше на тиждень.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...