Маєте трохи молока? Приготуйте цей приголомшливий десерт без духовки за 10 хвилин!

Приготування цього десерту займе у вас всього 10 хвилин + час на застигання. Ніжний молочний десерт з карамельним соусом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна (200 мл)
  • 1 літр молока
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакет ваніліну

Для карамельного соусу:

  • 1 склянка води
  • 1 столова ложка крохмалю
  • Півсклянки цукру + половина склянки води (100 мл)
  • Додатково: Фундук, волоський горіх

Рецепт приготування:

  1. В кастрюлі розтопити вершкове масло, додати борошно, ретельно перемішати. Додати молоко та цукор і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Додати ванілін. Якщо є грудочки, перебити блендером!
  2. Вилити масу в скляну форму, дати охолонути та поставити в холодильник.
  3. В окремій тарілці розвести 1 столову ложку крохмалю в склянці води.
  4. На сковороді розтоплюємо цукор, вливаємо 100 мл води та варимо карамель. Додаємо суміш з крохмалем та варимо ще декілька хвилин до загустіння.
  5. Виймаємо форму з холодильника, виливаємо карамельний соус та відправляємо знову у холодильник на 3-4 години.
  6. Посипаємо десерт подрібненими горіхами та насолоджуємося!

Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...