Маєте трохи молока? Приготуйте цей приголомшливий десерт без духовки за 10 хвилин!

Приготування цього десерту займе у вас всього 10 хвилин + час на застигання. Ніжний молочний десерт з карамельним соусом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна (200 мл)
  • 1 літр молока
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакет ваніліну

Для карамельного соусу:

  • 1 склянка води
  • 1 столова ложка крохмалю
  • Півсклянки цукру + половина склянки води (100 мл)
  • Додатково: Фундук, волоський горіх

Рецепт приготування:

  1. В кастрюлі розтопити вершкове масло, додати борошно, ретельно перемішати. Додати молоко та цукор і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Додати ванілін. Якщо є грудочки, перебити блендером!
  2. Вилити масу в скляну форму, дати охолонути та поставити в холодильник.
  3. В окремій тарілці розвести 1 столову ложку крохмалю в склянці води.
  4. На сковороді розтоплюємо цукор, вливаємо 100 мл води та варимо карамель. Додаємо суміш з крохмалем та варимо ще декілька хвилин до загустіння.
  5. Виймаємо форму з холодильника, виливаємо карамельний соус та відправляємо знову у холодильник на 3-4 години.
  6. Посипаємо десерт подрібненими горіхами та насолоджуємося!

Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...