
Приготування цього десерту займе у вас всього 10 хвилин + час на застигання. Ніжний молочний десерт з карамельним соусом, передають Патріоти Україн
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла
- 1 склянка борошна (200 мл)
- 1 літр молока
- 1 склянка цукру
- 1 пакет ваніліну
Для карамельного соусу:
- 1 склянка води
- 1 столова ложка крохмалю
- Півсклянки цукру + половина склянки води (100 мл)
- Додатково: Фундук, волоський горіх
Рецепт приготування:
- В кастрюлі розтопити вершкове масло, додати борошно, ретельно перемішати. Додати молоко та цукор і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Додати ванілін. Якщо є грудочки, перебити блендером!
- Вилити масу в скляну форму, дати охолонути та поставити в холодильник.
- В окремій тарілці розвести 1 столову ложку крохмалю в склянці води.
- На сковороді розтоплюємо цукор, вливаємо 100 мл води та варимо карамель. Додаємо суміш з крохмалем та варимо ще декілька хвилин до загустіння.
- Виймаємо форму з холодильника, виливаємо карамельний соус та відправляємо знову у холодильник на 3-4 години.
- Посипаємо десерт подрібненими горіхами та насолоджуємося! Смачного!
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...