Маєте трохи молока? Приготуйте цей приголомшливий десерт без духовки за 10 хвилин!

Приготування цього десерту займе у вас всього 10 хвилин + час на застигання. Ніжний молочний десерт з карамельним соусом, передають Патріоти Україн

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна (200 мл)
  • 1 літр молока
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакет ваніліну

Для карамельного соусу:

  • 1 склянка води
  • 1 столова ложка крохмалю
  • Півсклянки цукру + половина склянки води (100 мл)
  • Додатково: Фундук, волоський горіх

Рецепт приготування:

  1. В кастрюлі розтопити вершкове масло, додати борошно, ретельно перемішати. Додати молоко та цукор і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Додати ванілін. Якщо є грудочки, перебити блендером!
  2. Вилити масу в скляну форму, дати охолонути та поставити в холодильник.
  3. В окремій тарілці розвести 1 столову ложку крохмалю в склянці води.
  4. На сковороді розтоплюємо цукор, вливаємо 100 мл води та варимо карамель. Додаємо суміш з крохмалем та варимо ще декілька хвилин до загустіння.
  5. Виймаємо форму з холодильника, виливаємо карамельний соус та відправляємо знову у холодильник на 3-4 години.
  6. Посипаємо десерт подрібненими горіхами та насолоджуємося! Смачного!

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...