Максимально пухкий та соковитий: Рецепт рулету з вишнею, який припаде до смаку всім

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ароматного й смачного дріжджового рулету з вишнею, передають Патріоти України.

Рулет з вишнею на 8 порцій

Час підготовки: 1 година 20 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
Для тіста:
500 г борошна (+ для підпилювання)
250 мл молока
75 г цукру
1 яйце (+ 1 для змащування рулету)
25 г живих дріжджів
80 г вершкового масла
½ ч. л. солі
Для начинки:
500 г вишень
2 ст. л. крохмалю
Приготування
Для тіста — 25 г дріжджів розкришити у миску, влити 250 мл молока кімнатної температури, перемішати й залишити на кілька хвилин.
Для начинки — очистити й покласти у миску 500 г вишень (якщо немає свіжих вишень, можна використовувати заморожені), всипати 2 ст. л. крохмалю, він вбере в себе зайву рідину.
У велику миску всипати 500 г борошна, 75 г цукру, ½ ч. л. солі і 80 г м'якого вершкового масла. Додати 1 яйце і влити дріжджову суміш на іншу сторону миски, де немає цукру. Ретельно розмішати тісто ложкою.
Коли тісто стане більш пружним, починати вимішувати руками до однорідності. Важливо, щоб вершкове масло повністю розійшлося.
Залишити тісто в мисці на 50 хвилин у теплому місті, де немає протягів. Коли тісто підніметься, ще раз його перемішати і трохи відбити об стіл або дошку.
Розкачати тісто у широкий тонкий прямокутний пласт. Застелити деко пергаментом й перекласти на нього розкачане тісто.
Розподілити вишні по всій площі тіста й закрутити в рулет. Зайве тісто по краях відрізати ножицями і загорнути краї. Покласти рулет так, щоб він був швом донизу. Залишити рулет ще на 20 хвилин, щоб він розстоявся.
Змастити рулет жовтком і поставити на 40−45 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Дати рулету охолонути 15 хвилин, а потім розрізати і подавати на стіл.

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...