Максимально пухкий та соковитий: Рецепт рулету з вишнею, який припаде до смаку всім

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ароматного й смачного дріжджового рулету з вишнею, передають Патріоти України.

Рулет з вишнею на 8 порцій

Час підготовки: 1 година 20 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
Для тіста:
500 г борошна (+ для підпилювання)
250 мл молока
75 г цукру
1 яйце (+ 1 для змащування рулету)
25 г живих дріжджів
80 г вершкового масла
½ ч. л. солі
Для начинки:
500 г вишень
2 ст. л. крохмалю
Приготування
Для тіста — 25 г дріжджів розкришити у миску, влити 250 мл молока кімнатної температури, перемішати й залишити на кілька хвилин.
Для начинки — очистити й покласти у миску 500 г вишень (якщо немає свіжих вишень, можна використовувати заморожені), всипати 2 ст. л. крохмалю, він вбере в себе зайву рідину.
У велику миску всипати 500 г борошна, 75 г цукру, ½ ч. л. солі і 80 г м'якого вершкового масла. Додати 1 яйце і влити дріжджову суміш на іншу сторону миски, де немає цукру. Ретельно розмішати тісто ложкою.
Коли тісто стане більш пружним, починати вимішувати руками до однорідності. Важливо, щоб вершкове масло повністю розійшлося.
Залишити тісто в мисці на 50 хвилин у теплому місті, де немає протягів. Коли тісто підніметься, ще раз його перемішати і трохи відбити об стіл або дошку.
Розкачати тісто у широкий тонкий прямокутний пласт. Застелити деко пергаментом й перекласти на нього розкачане тісто.
Розподілити вишні по всій площі тіста й закрутити в рулет. Зайве тісто по краях відрізати ножицями і загорнути краї. Покласти рулет так, щоб він був швом донизу. Залишити рулет ще на 20 хвилин, щоб він розстоявся.
Змастити рулет жовтком і поставити на 40−45 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Дати рулету охолонути 15 хвилин, а потім розрізати і подавати на стіл.

А ви це знали? Навіщо в СРСР на емальованому посуді робили чорний обідок

середа, 19 листопад 2025, 12:40

Емальований посуд був незмінним атрибутом радянської кухні: яскраві кольори, прості форми й характерна чорна смужка по краю. Чому ж виробники посуду в СРСР наполегливо залишали цю смугу, навіть якщо вона не гармоніювала з загальним виглядом виробу, пер...

Чи треба прогрівати авто взимку? Секрети, які економлять паливо та двигун

середа, 19 листопад 2025, 12:15

Молоді водії часто питають: "Чи обов’язково довго гріти машину перед поїздкою?" Експерти розвінчують міфи та розповідають, як правильно поводитися з авто взимку, щоб не шкодити двигуну і економити пальне, передають Патріоти України. Сучасні авто не пот...