Максимально пухкий та соковитий: Рецепт рулету з вишнею, який припаде до смаку всім

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ароматного й смачного дріжджового рулету з вишнею, передають Патріоти України.

Рулет з вишнею на 8 порцій

Час підготовки: 1 година 20 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
Для тіста:
500 г борошна (+ для підпилювання)
250 мл молока
75 г цукру
1 яйце (+ 1 для змащування рулету)
25 г живих дріжджів
80 г вершкового масла
½ ч. л. солі
Для начинки:
500 г вишень
2 ст. л. крохмалю
Приготування
Для тіста — 25 г дріжджів розкришити у миску, влити 250 мл молока кімнатної температури, перемішати й залишити на кілька хвилин.
Для начинки — очистити й покласти у миску 500 г вишень (якщо немає свіжих вишень, можна використовувати заморожені), всипати 2 ст. л. крохмалю, він вбере в себе зайву рідину.
У велику миску всипати 500 г борошна, 75 г цукру, ½ ч. л. солі і 80 г м'якого вершкового масла. Додати 1 яйце і влити дріжджову суміш на іншу сторону миски, де немає цукру. Ретельно розмішати тісто ложкою.
Коли тісто стане більш пружним, починати вимішувати руками до однорідності. Важливо, щоб вершкове масло повністю розійшлося.
Залишити тісто в мисці на 50 хвилин у теплому місті, де немає протягів. Коли тісто підніметься, ще раз його перемішати і трохи відбити об стіл або дошку.
Розкачати тісто у широкий тонкий прямокутний пласт. Застелити деко пергаментом й перекласти на нього розкачане тісто.
Розподілити вишні по всій площі тіста й закрутити в рулет. Зайве тісто по краях відрізати ножицями і загорнути краї. Покласти рулет так, щоб він був швом донизу. Залишити рулет ще на 20 хвилин, щоб він розстоявся.
Змастити рулет жовтком і поставити на 40−45 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Дати рулету охолонути 15 хвилин, а потім розрізати і подавати на стіл.

Бережіться! Мільйони нових випадків діабету в світі спричинені цими напоями

неділя, 8 червень 2025, 17:30

Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...

А ви це знали? Чому в спеку не можна заливати повний бак авто

неділя, 8 червень 2025, 17:11

Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...