Маленька хитрість, щоб отримати всю користь від чаю в домашніх умовах

Дослідники виявили, що при класичному способі приготування напою деякі корисні катехіни не виділяються з чайних листочків.

Регулярне вживання чаю надає позитивний ефект на загальне здоров'я, а в деяких випадках допомагає впоратися з різними захворюваннями. Однак, щоб отримати від напою максимальну користь, потрібно його правильно приготувати. Як з'ясували вчені, потрібного ефекту не забезпечить навіть дотримання інструкцій виробників щодо заварювання чаю, інформують Патріоти України.

Дослідники виявили, що при класичному способі приготування напою деякі корисні катехіни не виділяються з чайних листочків. Провівши серію експериментів, вчені побачили, що кількість антиоксидантів в напої збільшує використання мікрохвильової печі як методу екстракції. При такому способі приготування чаю вміст корисних сполук в ньому зростала майже на 20 відсотків.

Щоб отримати всю користь від чаю в домашніх умовах, фахівці порадили дотримуватися наступного способу заварювання:

• залити чай окропом;
• почекати 30 секунд;
• поставити чашку в мікрохвильову піч на хвилину;
• отримати насолоду від напою.

Однак варто враховувати, що такий чай буде більш міцним на смак через додаткову кількість катехінів.

За матеріалами ЗМІ

Як вибрати ідеальний iPad у 2025 році: гід від Foxtrot

вівторок, 25 листопад 2025, 18:17

Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...

Бережіться! ТОП-5 звичок, які погіршують зір

вівторок, 25 листопад 2025, 17:50

Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...