Маленька хитрість, щоб отримати всю користь від чаю в домашніх умовах

Дослідники виявили, що при класичному способі приготування напою деякі корисні катехіни не виділяються з чайних листочків.

Регулярне вживання чаю надає позитивний ефект на загальне здоров'я, а в деяких випадках допомагає впоратися з різними захворюваннями. Однак, щоб отримати від напою максимальну користь, потрібно його правильно приготувати. Як з'ясували вчені, потрібного ефекту не забезпечить навіть дотримання інструкцій виробників щодо заварювання чаю, інформують Патріоти України.

Дослідники виявили, що при класичному способі приготування напою деякі корисні катехіни не виділяються з чайних листочків. Провівши серію експериментів, вчені побачили, що кількість антиоксидантів в напої збільшує використання мікрохвильової печі як методу екстракції. При такому способі приготування чаю вміст корисних сполук в ньому зростала майже на 20 відсотків.

Щоб отримати всю користь від чаю в домашніх умовах, фахівці порадили дотримуватися наступного способу заварювання:

• залити чай окропом;
• почекати 30 секунд;
• поставити чашку в мікрохвильову піч на хвилину;
• отримати насолоду від напою.

Однак варто враховувати, що такий чай буде більш міцним на смак через додаткову кількість катехінів.

За матеріалами ЗМІ

Ви будете здивовані! Дослідники назвали овоч, який ефективно підіймає рівень "хорошого" холестерину

четвер, 25 квітень 2024, 6:56

З кожним роком у людському організмі зростає рівень холестерину. Щоб цьому запобігти, можна кинути палити, зменшити споживання алкоголю та підтримувати свою вагу на нормальному рівні. Як пише Healthdigest, щоб знизити рівень загального холестерину, мож...

Психологічний тест! Оберіть дерео - і дізнайтеся, яка емоція у вас домінує

четвер, 25 квітень 2024, 6:12

Часто ми самі не можемо зрозуміти, як ми почуваємося на рівні підсвідомості та що коїться в душі. Пропонуємо дізнатися відповідь на важливе запитання: яка емоція у вас домінує, передають Патріоти України. Розгляньте дерева на картинці, і виберіть одне,...