Мало хто знає! Чим насправді відрізняється грецький йогурт від звичайного

В останні роки йогурт без наповнювача став неймовірно популярним продуктом. На його основі готують соуси, додають у страви та і просто смачно їдять з фруктами. У магазинах два поширені види білого йогурту: грецький та звичайний, передають Патріоти України.

Але в чому ж їхні відмінності? Про це розповіли на порталі novosti24.kyiv.ua. Обидва види йогурту виробляють зі свіжого молока шляхом переробки лактози за допомогою бактерій. Але вони мають різний смак та поживну цінність.

Звичайний білий йогурт

Для його виробництва молоко нагрівають до певної температури та додають бактерії. Процес триває, доки рівень кислотності не впаде до 4,5. На виході продукт має гладку консистенцію. Його можна їсти ложкою або пити — в залежності від йогурту.

Грецький йогурт

Його роблять зі звичайного йогурту — шляхом видалення рідини з продукту. Об’єм зменшується, а поживна цінність та жирність — збільшується. Тому для грецького йогурту потрібно більше молока, ніж для звичайного.

Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, щоб не відвернути щастя, а що варто здійснити

субота, 23 листопад 2024, 7:05

Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...