Мало хто знає: Навіщо кулінари заливають цибулю окропом

Ми розповідали, як смачно замаринувати цибулю. Маринування полягає у додаванні компонентів з сильним, а то і агресивним смаком - таких як сіль, цукор, оцет тощо, передають Патріоти України.

Та мало хто знає, що є ще один спосіб, який допоможе пом’якшити її смак без додаткових інгредієнтів. Мало того, що не знадобиться жодних додаткових продуктів, ще й зусиль майже не доведеться витрачати.

Метод полягає у тому, що нарізаний овоч треба на кілька хвилин залити окропом. Це забере зайву гіркоту та зробить смак набагато м’якшим.

Таку цибулю можна використовувати не лише до ароматного шашлику. Це чудова нагода відмовитись повністю або частково від термічної обробки овоча. Продукт в ошпареному вигляді дуже смачно додавати в салати, пироги, класти на піцу тощо.

Як правильно ошпарювати цибулю

Очистьте цибулину або кілька, наріжте її на такі шматочки, які вам потрібні для страви. Тоді перекладіть нарізаний овоч у мисочку та залийте його крутим окропом. В такому вигляді цибулю треба залишити на 10-15 хвилин. Коли цей час сплине, відкиньте цибулю на сито. Пролийте її проточною холодною водою та залишіть стекти.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...