Мало хто знає! Скільки можна зберігати готові страви та салати, щоб не отруїтися

Після свят у переважній більшості випадків залишки страв залишаються у холодильнику. Це не є погано - адже ще кілька днів можна не думати, що поїсти, передають Патріоти України.

Але з часом вони починають псуватися, і це вже на так весело. Разом із порталом "Порадниця" розповідаємо, скільки часу можуть зберігатися готові страви. Це залежить від багатьох чинників, які варто враховувати.

  • чи свіжими були продукти
  • в яких умовах готували їжу
  • скільки часу страви стояли на столі й за якої температури
  • яка температура в холодильнику (не повинна перевищувати +4)

Багато готових страв, що зберігалися 4-6 годин за кімнатної температури, їсти уже не варто — це спричиняє ризик отруєння. Другі страви та закуски найкраще зберігати у харчових контейнерах з кришками, банках або хоча б у плівці. Не варто залишати їх у холодильнику відкритими, від цього вони підсихають та обмінюються бактеріями.

Також не можна допускати, щоб готові страви мали контакт із сирими м’ясом та рибою. Залишки ковбаси, сиру та копчень найкраще зберігати в пергаментному папері. А салати — не тримати у холодильнику більше доби. Заправляти їх, до речі, найкраще перед подачею — так їх життя дещо продовжується.

Готове м’ясо та м’ясні страви рекомендують зберігати до 48 годин, відкриті м’ясні консерви – 72 годин, страви з риби живуть не довше, ніж 36 годин. Перші й другі страви зберігають у холодильнику до 72 годин.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...