
Після свят у переважній більшості випадків залишки страв залишаються у холодильнику. Це не є погано - адже ще кілька днів можна не думати, що поїсти, передають Патріоти України.
Але з часом вони починають псуватися, і це вже на так весело. Разом із порталом "Порадниця" розповідаємо, скільки часу можуть зберігатися готові страви. Це залежить від багатьох чинників, які варто враховувати.
Багато готових страв, що зберігалися 4-6 годин за кімнатної температури, їсти уже не варто — це спричиняє ризик отруєння. Другі страви та закуски найкраще зберігати у харчових контейнерах з кришками, банках або хоча б у плівці. Не варто залишати їх у холодильнику відкритими, від цього вони підсихають та обмінюються бактеріями.
Також не можна допускати, щоб готові страви мали контакт із сирими м’ясом та рибою. Залишки ковбаси, сиру та копчень найкраще зберігати в пергаментному папері. А салати — не тримати у холодильнику більше доби. Заправляти їх, до речі, найкраще перед подачею — так їх життя дещо продовжується.
Готове м’ясо та м’ясні страви рекомендують зберігати до 48 годин, відкриті м’ясні консерви – 72 годин, страви з риби живуть не довше, ніж 36 годин. Перші й другі страви зберігають у холодильнику до 72 годин.
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...