Мало хто знає: Скільки можна зберігати заморожені ягоди

У літній сезон усі ми активно заморожували ягоди для подальшого використання. Однак минуло кілька місяців, і постає питання, як довго ягоди можуть "жити" в морозильній камері без втрати корисних властивостей, передають Патріоти України.

Заморожуються і зберігають вітаміни будь-які стиглі ягоди: полуниця, малина, чорниця, обліпиха, аґрус, смородина, вишня. Яких умов вони потребують, як їх розморожувати та скільки часу вони залишаються смачними після заморожування, розповіли на Ukr.Media.

Як зберігати заморожені ягоди?

Продукт зберігається за дуже низьких температур — від -18 °C. Це оптимальний рівень, за якого не розвиваються бактерії. Це "ідеальна" температура. Інший режим допустимий, але варто знати, що при цьому скорочується термін зберігання.

До прикладу, за температури від -5 до -10 °C аґрус зберігається до двох місяців, тоді як від -10 до -15 °C термін зберігання становить до шести місяців, від -15 до -25 °C — до року. І подібні правила діють для всіх ягід.

За максимально низької температури продукт під час зберігання не змінює структуру і смак. Під час розморожування такі ягоди ще й втрачають менше вологи.

Як розморозити ягоди?

Для правильного розморожування ягоди дістають з морозилки і кладуть у холодильник. Так максимально зберігаються вітаміни. Не забудьте покласти ягоди для розмороження у миску — вони будуть виділяти вологу. У деяких десертах і напоях можна використовувати заморожені ягоди, тобто без спеціального розморожування.

Психологічний тест: Нота чи двері? Побачене першим розкриє таємниці характеру

п’ятниця, 21 листопад 2025, 23:10

Психологічні тести на основі оптичних ілюзій останні роки набувають великої популярності, оскільки поєднують елемент гри та самопізнання. Вони не мають статусу офіційної діагностики, проте часто дозволяють людині поглянути на себе під іншим кутом. Такі...

Доступна всім! Популярна спеція знижує рівень холестерину

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:30

Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...