Мало хто знає: Скільки можна зберігати заморожені ягоди

У літній сезон усі ми активно заморожували ягоди для подальшого використання. Однак минуло кілька місяців, і постає питання, як довго ягоди можуть "жити" в морозильній камері без втрати корисних властивостей, передають Патріоти України.

Заморожуються і зберігають вітаміни будь-які стиглі ягоди: полуниця, малина, чорниця, обліпиха, аґрус, смородина, вишня. Яких умов вони потребують, як їх розморожувати та скільки часу вони залишаються смачними після заморожування, розповіли на Ukr.Media.

Як зберігати заморожені ягоди?

Продукт зберігається за дуже низьких температур — від -18 °C. Це оптимальний рівень, за якого не розвиваються бактерії. Це "ідеальна" температура. Інший режим допустимий, але варто знати, що при цьому скорочується термін зберігання.

До прикладу, за температури від -5 до -10 °C аґрус зберігається до двох місяців, тоді як від -10 до -15 °C термін зберігання становить до шести місяців, від -15 до -25 °C — до року. І подібні правила діють для всіх ягід.

За максимально низької температури продукт під час зберігання не змінює структуру і смак. Під час розморожування такі ягоди ще й втрачають менше вологи.

Як розморозити ягоди?

Для правильного розморожування ягоди дістають з морозилки і кладуть у холодильник. Так максимально зберігаються вітаміни. Не забудьте покласти ягоди для розмороження у миску — вони будуть виділяти вологу. У деяких десертах і напоях можна використовувати заморожені ягоди, тобто без спеціального розморожування.

Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

субота, 19 квітень 2025, 11:56

Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...

Не робіть помилок! Чому домашня випічка кришиться

субота, 19 квітень 2025, 8:34

Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...