Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи - рецепт смачної закуски

Готувати будемо ніжне і смачне мариноване сало з цибулею і часником, передають Патріоти України.

Мариноване сало по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сала
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • Сіль і мелений перець для засолювання

маринад:

  • 1 стакан холодної води
  • 1 столова ложка оцту
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка морської солі
  • Мелений чорний перець
  • 1 лавровий лист
  • Перець горошком запашний
  • 3 бутона гвоздики

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно засолити сало, для цього його слід вимити і почистити від бруду, обсушити рушниками. Натріть з усіх боків сумішшю солі і меленого перцю. Залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник не три дні.

Закип'ятіть воду зі спеціями і крупно порізаної морквою, зніміть з вогню, додайте оцет. Остудіть. У відповідну ємність складіть нарізане тонкими скибочками сало, перекладаючи шарами порізаного кільцями цибулі і пластинками часнику, посипайте кожен шар меленим перцем.

Залийте сало з цибулею і часником охолодженим маринадом, дайте настоятися годину при кімнатній температурі і можете дегустувати. Зберігайте мариноване сало в холодильнику, щільно закритим кришкою. Смачного!

Психологічний тест: Перше, що ви побачите на малюнку, розкриє ваш справжній характер

неділя, 7 грудень 2025, 18:45

Хочете на хвилинку відволіктися та дізнатися про себе щось нове? Пропонуємо цікавий психологічний тест: погляньте на зображення і відповідайте, що ви помітили першим. Ваш вибір багато розповість про ваш характер, риси особистості та навіть ставлення до...

Хочете, щоб телефон не розряджався на морозі? Ось що не можна робити

неділя, 7 грудень 2025, 17:45

З настанням холодів багато власників смартфонів помічають, що акумулятори швидко втрачають заряд. Літій-іонні батареї не люблять низьких температур — вони втрачають ємність і розряджаються значно швидше, особливо при тривалому перебуванні на морозі. Що...