Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи - рецепт смачної закуски

Готувати будемо ніжне і смачне мариноване сало з цибулею і часником, передають Патріоти України.

Мариноване сало по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сала
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • Сіль і мелений перець для засолювання

маринад:

  • 1 стакан холодної води
  • 1 столова ложка оцту
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка морської солі
  • Мелений чорний перець
  • 1 лавровий лист
  • Перець горошком запашний
  • 3 бутона гвоздики

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно засолити сало, для цього його слід вимити і почистити від бруду, обсушити рушниками. Натріть з усіх боків сумішшю солі і меленого перцю. Залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник не три дні.

Закип'ятіть воду зі спеціями і крупно порізаної морквою, зніміть з вогню, додайте оцет. Остудіть. У відповідну ємність складіть нарізане тонкими скибочками сало, перекладаючи шарами порізаного кільцями цибулі і пластинками часнику, посипайте кожен шар меленим перцем.

Залийте сало з цибулею і часником охолодженим маринадом, дайте настоятися годину при кімнатній температурі і можете дегустувати. Зберігайте мариноване сало в холодильнику, щільно закритим кришкою. Смачного!

Можуть бути небезпечні для гіпертоніків! ТОП-5 продуктів, які підвищують тиск

субота, 20 квітень 2024, 6:38

Хоча проблема зависокого тиску достатньо розповсюджена, не рідкісна й проблема низького тиску. Попри те, що він може залежати від багатьох чинників, дієта та певні продукти можуть допомогти нормалізувати стан. А крім цього, зменшення в раціоні кількост...

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...