Маринований перець з медом і часником - простий рецепт пікантної закуски на зиму

Одна з найпростіших і смачних заготовок на зиму - це маринований перець часточками з медом і часником. Виходить відмінна закуска до святкового столу або сімейного вечері, передають Патріоти України.

Маринований перець з медом

Інгредієнти:

  • 3 кг болгарського перцю різних кольорів
  • 2 головки часнику
  • 8 горошин запашного перцю
  • 1 л води
  • 1 ст. л. солі
  • 0,5 склянки цукру
  • 4 ст. л. меду
  • 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії
  • 0,5 склянки оцту 9%

Спосіб приготування:

Перець очистіть від насіннєвих коробок, наріжте часточками на 4-6 частин. За бажанням, можна порізати перець широкими кільцями. У каструлю налийте воду, додайте олію і оцет, мед, цукор і спеції. Коли рідина закипить, всипте зубчики часнику.

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Вміст буде пінитися, тому ємність краще вибирати високу. Проваріть на невеликому вогні 5-6 хвилин.

Коли піна майже зникне, акуратно опустіть в маринад часточки перцю, щоб рідина повністю покривала овочі. Через 6-7 хвилин розкладіть перець по чистим банкам, залийте киплячим маринадом і герметично закупорьте. Смачного!

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...