Медик назвав найкориснішу кашу - це споавжні ліки від десятка захворювань в одній тарілці

Страви із круп є вагомою часткою раціону більшості українців. Хтось полюбляє крупи у супах, а хтось ані дня не може прожити без каші. Всі каші містять у собі корисні речовини, що вкрай необхідні організму. Але є одна універсальна найкорисніша каша, яка замінить собою цілу аптеку, передають Патріоти України.

Про неї розповів у своєму блозі в TikTok лікар Юрій Габорець. У кожній каші є користь, адже кожна крупа містить у собі немало потрібних організму речовин і сполук. Але справжньою "королевою каш", що може стати панацеєю від десятка хвороб, є гречана каша.

За словами лікаря, саме гречана крупа містить найбільше мінералів та антиоксидантів. Її варто споживати і тим, хто прагне підняти вміст гемоглобіну, і тим, хто "сидить" на дієті. Така каша допоможе схуднути, якщо, звісно, не зловживати маслом до неї

Крім того, у гречки низький глікемічний індекс. А тому вона придатна для вживання хворим на діабет. І крім того, гречана каша корисна для людей, в яких є проблеми з судинами. Флавоноїди та кверцитин, які вона в собі містить, зміцнюють стінки судин.

"Він (кверцетин) зміцнює судинну стінку та має протизапальну дію. Корисний тим, у кого є варикоз", - поділився лікар. Стане в нагоді гречана крупа і вегетаріанцям. Адже часто-густо вони недобирають із їжі білок, а гречка містить у собі 12% рослинного білка.

Яку крупу обрати: коричневу чи зелену?

Користь є від обох круп. Це – не різні види гречки, а просто одна крупа обсмажена (коричнева), а інша сира, необсмажена. Звісно, що зелена корисніше. Бо в ній збережені всі речовини, як містить у собі ця культура. Але хтось більше полюбляє розсипчасту коричневу кашу. Таку кашу краще не варити, а запарювати на окропі. Так вона зберігає більше корисних речовин.

А зелену гречку можна готувати з молоком або додавати у перші страви. Вона більш в'язка, ніж коричнева, але дуже смачна і як самостійна страва, і як доповнення до інших.

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...