Медик назвав найкориснішу кашу - це споавжні ліки від десятка захворювань в одній тарілці

Страви із круп є вагомою часткою раціону більшості українців. Хтось полюбляє крупи у супах, а хтось ані дня не може прожити без каші. Всі каші містять у собі корисні речовини, що вкрай необхідні організму. Але є одна універсальна найкорисніша каша, яка замінить собою цілу аптеку, передають Патріоти України.

Про неї розповів у своєму блозі в TikTok лікар Юрій Габорець. У кожній каші є користь, адже кожна крупа містить у собі немало потрібних організму речовин і сполук. Але справжньою "королевою каш", що може стати панацеєю від десятка хвороб, є гречана каша.

За словами лікаря, саме гречана крупа містить найбільше мінералів та антиоксидантів. Її варто споживати і тим, хто прагне підняти вміст гемоглобіну, і тим, хто "сидить" на дієті. Така каша допоможе схуднути, якщо, звісно, не зловживати маслом до неї

Крім того, у гречки низький глікемічний індекс. А тому вона придатна для вживання хворим на діабет. І крім того, гречана каша корисна для людей, в яких є проблеми з судинами. Флавоноїди та кверцитин, які вона в собі містить, зміцнюють стінки судин.

"Він (кверцетин) зміцнює судинну стінку та має протизапальну дію. Корисний тим, у кого є варикоз", - поділився лікар. Стане в нагоді гречана крупа і вегетаріанцям. Адже часто-густо вони недобирають із їжі білок, а гречка містить у собі 12% рослинного білка.

Яку крупу обрати: коричневу чи зелену?

Користь є від обох круп. Це – не різні види гречки, а просто одна крупа обсмажена (коричнева), а інша сира, необсмажена. Звісно, що зелена корисніше. Бо в ній збережені всі речовини, як містить у собі ця культура. Але хтось більше полюбляє розсипчасту коричневу кашу. Таку кашу краще не варити, а запарювати на окропі. Так вона зберігає більше корисних речовин.

А зелену гречку можна готувати з молоком або додавати у перші страви. Вона більш в'язка, ніж коричнева, але дуже смачна і як самостійна страва, і як доповнення до інших.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...