Деякі види ковбаси є абсолютно безпечними і їх можна вживати в їжу, але в невеликій кількості. Найбезпечніша ковбаса, на думку фахівців, це сиров'ялена з м'яса птиці, передають Патріоти України.
В ній мало жирів і при її виробництві в неї рідко додають шкідливі речовини. Сиров'ялену ковбасу можна назвати умовно безпечною, але тільки в тому випадку, якщо її зробили з добірних сортів м'яса. Звертайте увагу на вартість м'ясного продукту - хороший товар не може коштувати дуже дешево.
Сирокопчена ковбаса виготовляється з червоного м'яса, але при виробництві в неї додають велику кількість солі для її тривалого зберігання. Також в ній міститься багато тваринних жирів, відповідно холестерину. Часте вживання такої ковбаси призводить до онкологічних захворювань і найчастіше – до раку товстої кишки.
Шкідливою і небезпечною вважається ліверна та кров'яна ковбаса. Вона виробляється з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить її особливо жирної, а термообробка сприяє накопиченню небезпечних канцерогенів. Такі ковбаси категорично заборонено вживати людям з хворобами нирок, печінки і серцево-судинної системи.
Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...