Медики рекомендують: "Найздоровіші" види спорту

Медики розповіли, які види спорту найкорисніші для здоров'я. З'ясувалося, що не всі види спорту однаково корисні для людського тіла.

Біг і вправи з гантелями мають велике значення для того, щоб підтримувати тіло в хорошій формі. Однак, такі види навантажень ще й дуже ефективні для того, щоб зберігати повністю фізичне і ментальне здоров'я, повідомляють Патріоти України.

До такого висновку прийшли медики-дослідники з Університету штату Джорджія. Вони стверджують, що деякі види спорту не тільки позитивно впливають на стан м'язів, але і покращують когнітивну функцію.
Вчені завершили аналіз результатів сімдесяти досліджень, в яких порівнювалися переваги різних видів спорту. З'ясувалося, що заняття, яке вимагає розумових процесів або використання додаткових навичок (наприклад, хореографічний танець, біг через смугу перешкод, катання на гірських велосипедах або жонглювання) корисні не тільки для тіла, але і для мозку.

"В таких випадках організм управляє складними процесами. Ми припускаємо, що максимально позитивний ефект досягається внаслідок того, що мозку доводиться обробляти інформацію, розв'язувати проблеми та запам'ятовувати в той час, коли тіло рухається", – заявив один з авторів дослідження, професор Філіп Томпоровський.

Він вважає, що таке відкриття може підштовхнути багатьох до зміни звичного виду фізичного навантаження - для того, щоб максимально допомогти організму залишатися у формі на довгі роки.


Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...