Медики з'ясували, які продукти не можна підігрівати повторно - стають токсичними

Деякі продукти при повторному підігріванні не лишень втрачають свої цінні елементи, а й стають токсичними. Медики, з'ясували, яку саме їжу не варто гріти ані в мікрохвильовці, ані в будь-який інший спосіб. Про це повідомляє timesofindia, передають Патріоти України.

Картопля

Медики вважають, що картопля втрачає свою харчову цінність при повторному нагріванні. До того ж картопля, як високовуглеводистий продукт, дуже швидке псується на спеці, тому страву краще з'їдати одразу. Інакше картопля може стати токсичною і викликати харчове отруєння.

Рис

Вчені з'ясували, що сирий рис містить спори, які перетворюються на бактерії, які можуть вижити навіть після готування. Повторне підігрівання може сприяти тому, що бактерії будуть розмножуватися і страва стане шкідливою для здоров'я.

Яйця

Не варто підігрівати готові яйця або приготовлений раніше омлет. Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них зменшаться, зате в страві з’являться дуже шкідливі для здоров’я токсини і канцерогенні речовини.

Гриби

Гриби багаті білками, тому їх варто вживати в той же день, коли вони були приготовані. Структура білків змінюється при повторному нагріванні, що може завдати шкоди організму. Коли ви їсте підігріті гриби, ви ризикуєте отримати проблеми з травленням і навіть з серцем.

Курка

Як і гриби, курка дуже багата білками, на які розігрівання негативно впливає. Це може викликати проблеми з травленням. Найкращий спосіб вживання курки в зберіганні - це покласти її в холодний салат або холодний бутерброд.

ТОП-5 способів заощадити сотні гривень на бензині, навіть не змінюючи авто!

вівторок, 26 серпень 2025, 13:05

Більшість водіїв не підозрюють, що їх стиль водіння може суттєво впливати на витрату пального. Використовуючи ці прості методи економного кермування, ви можете скоротити витрати пального та викиди CO₂ до 25%, передають Патріоти України. Плавне прискоре...

Ви не повірите! Як відмова від цукру змінює фігуру і шкіру всього за 14 днів

вівторок, 26 серпень 2025, 12:35

Відмова від цукру дає помітні результати вже через два тижні. Зникає набряклість, зменшуються припухлості під очима, а фігура стає стрункішою завдяки зменшенню жиру в печінці, передають Патріоти України. Крім того, покращується стан шкіри: менше акне т...