Медики з'ясували, які продукти не можна підігрівати повторно - стають токсичними

Деякі продукти при повторному підігріванні не лишень втрачають свої цінні елементи, а й стають токсичними. Медики, з'ясували, яку саме їжу не варто гріти ані в мікрохвильовці, ані в будь-який інший спосіб. Про це повідомляє timesofindia, передають Патріоти України.

Картопля

Медики вважають, що картопля втрачає свою харчову цінність при повторному нагріванні. До того ж картопля, як високовуглеводистий продукт, дуже швидке псується на спеці, тому страву краще з'їдати одразу. Інакше картопля може стати токсичною і викликати харчове отруєння.

Рис

Вчені з'ясували, що сирий рис містить спори, які перетворюються на бактерії, які можуть вижити навіть після готування. Повторне підігрівання може сприяти тому, що бактерії будуть розмножуватися і страва стане шкідливою для здоров'я.

Яйця

Не варто підігрівати готові яйця або приготовлений раніше омлет. Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них зменшаться, зате в страві з’являться дуже шкідливі для здоров’я токсини і канцерогенні речовини.

Гриби

Гриби багаті білками, тому їх варто вживати в той же день, коли вони були приготовані. Структура білків змінюється при повторному нагріванні, що може завдати шкоди організму. Коли ви їсте підігріті гриби, ви ризикуєте отримати проблеми з травленням і навіть з серцем.

Курка

Як і гриби, курка дуже багата білками, на які розігрівання негативно впливає. Це може викликати проблеми з травленням. Найкращий спосіб вживання курки в зберіганні - це покласти її в холодний салат або холодний бутерброд.

Господиням на замітку! Як легко позбутися вапняного нальоту в унітазі

четвер, 22 травень 2025, 18:38

Щоб тримати сантехніку завжди у чистому, майже новому, стані є безліч засобів, як від промислових виробників, так й від людей, які займаються прибиранням професійно, але використовують природні матеріали та неагресивні засоби чищення. Так експерти клін...

Ви часто зважуєтеся неправильно! Основні помилки, про які багато хто не знає

четвер, 22 травень 2025, 16:58

Насправді, невеликі коливання маси тіла – це цілком природне і фізіологічне явище. Воно не є свідченням провалу чи регресу. Вага змінюється щодня під впливом десятків чинників – від вмісту води в організмі до стану травлення чи інтенсивності фізичних н...