"Мені все одно": ТОП-5 фраз, які видають нещасливу людину

Іноді те, що ми кажемо не відповідає дійсності, а за словами ховаються зовсім інші емоції. Утім, щоб не показувати свої істинні почуття, ми використовуємо захисні фрази або відмовки та вводимо в оману не тільки співрозмовників, а і самих себе, передають Патріоти України.

OBOZ.UA зібрав 5 фраз-індикаторів нещасливої людини. Вони допоможуть викрити тих, хто прикидається, та розібратися у власних почуттях.

Я просто втомився (-лася)

Так виправдовуються ті, хто приховують справжні причини свого неспокою. Ця фраза, можливо, і звучить переконливо, але у той же час її межі занадто розмиті, тож викликає додаткові запитання. Спробуйте конкретизувати проблеми. Може, людина зіткнулася з перевтомою, пригніченням або ж просто відчуває себе незадоволеною життям і тільки робить вигляд, що вирішенням стане короткий відпочинок.

Мені все одно

"Відверта" картинка байдужості часто насправді – форма самозахисту. Правда у тому, що людям рідко буває щиро байдуже на речі: легше вдати ніби проблема не викликає хвилювання, ніж поділитися своїм болем. Можливо ця фраза, всього лише спосіб здатися безтурботним і щасливим, коли на душі зовсім протилежні емоції.

Це дрібниці

Люди, що насправді нещасливі, часто звертаються до цієї фрази, як до способу знецінити власні почуття та серйозні ситуації. Утім це зовсім не ознака того, що вони нічого не відчувають. Такий метод допомогає зберегти позитив. Однак можливо людині усе ж таки потрібна ваша допомога.

Я в нормі

Така фраза може свідчити про те, що людина хоче якнайшвидше завершити розмову і не бажає вдаватися у подробиці реального стану справ. "Я в нормі" не несе ніякої інформації, так як ці слова зазвичай – проста ввічливість. Якщо ваша близька людина часто зводить розмову про себе до "все добре", це може означати, що вона не така щаслива, як намагється показати.

Могло бути гірше

Оптимізм у складних життєвих ситуаціях – це, звичайно, добре, якщо тільки дана фраза не символізує применшення проблеми та її серйозності. Насправді, завжди може бути гірше, тільки якщо мова не йде про кінець світу. Ці слова показують, що людина погано себе почуває. Якщо проблеми інших здаються серйознішими або більш значущими, це все ще не привід знецінювати власні емоції. Неможливо завжди бути радісним та пережевати складні моменти з натягнутою усмішкою.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...