Метод боротьби з безсонням від армії США, який допомагає заснути за лічені хвилини

Повноцінний сон щоночі є надзвичайно важливим для загального здоров'я. Коли йдеться про безсоння, забудьте про безрецептурні снодійні засоби. Навчіться засинати природним шляхом всього за кілька хвилин за допомогою військового методу релаксації.

Що таке військовий метод сну

Військовий метод спочатку став популярним завдяки книзі 1981 року "Розслабся та перемагай: результати в чемпіонаті" Ллойда Бада Вінтера. Це олімпійський тренер зі спринту. У своїй книзі Вінтер каже, що армія США використовувала цю техніку, щоб допомогти солдатам якнайшвидше заснути та отримати оптимальний відпочинок, необхідний для збереження бадьорості під тиском.

Це поєднання технік релаксації розуму та тіла, включаючи глибоке дихання, візуалізацію, сканування тіла та розслаблення м'язів.

Військовий метод сну майже як процес самогіпнозу. Для цього потрібна певна практика, тому не впадайте у відчай, якщо першої ночі ви швидко не заснули.

Виконуючи техніку, ви будете лежати нерухомо й навмисно поступово розслабляти кожну групу м'язів одну за одною, зосереджуючись на повільному, спокійному диханні.

Як застосувати метод військового сну

Ось як можна спробувати військовий метод спати самостійно. Просуваючись цією технікою, будьте повільними на кожному кроці. Не забувайте дихати повільно і глибоко, звертаючи увагу на кожен вдих і видих.

Займіть зручне положення — бажано лежачи в ліжку, щоб ви були готові зануритися.

Почніть з розслаблення м'язів обличчя. Розслабте щелепу. Зніміть напругу в бровах.

Потім розслабте плечі, потім руки та кисті.

Перемістіть свою увагу на середню частину та живіт. Розслабте м'язи живота.

Потім розслабте стегна, стопи та пальці ніг.

З кожним вдихом зосередьтеся на тому, щоб ваше тіло відчуло важкість. Уявіть своє тіло, що опускається у ваше ліжко.

Продовжуйте зосереджуватися на вдиху та повільному видиху.

Все дуже просто! Як позбутися неприємного запаху у шафі із взуттям

субота, 6 липень 2024, 5:40

Настав період активної спеки і повсюдних неприємних запахів, спричинених потовиділенням. Звичайний кухонний інгредієнт може стати новим основним засобом для дезодорації шаф зі взуттям, передають Патріоти України. Різноманітні саше чи спреї часто наповн...

А ви це знали? Експерти розповіли, який сік краще пити для здоров'я серця

п’ятниця, 5 липень 2024, 22:35

Результати одного з нещодавніх досліджень показали, який сік зміцнює серцевий м'яз і значно зменшує ризик розвитку серцевих захворювань у постменопаузі, передають Патріоти України. Все про дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Nutrition....