М'ясна "Гармошка" з духмяним соусом - неймовірно смачна і ситна страва

У кожної господині є рецепт супер смачної страви, яка здатна замінити на святковому столі і перше, і друге, передають Патріоти України.

«Гармошка» з духмяним соусом — це ніжна свинина з сиром і грибами під ароматною підливою. Сподіваємося, ця смакота вам сподобається!

Інгредієнти

  • Свинина — 1 кг
  • Помідор — 2 шт.
  • Твердий сир — 200 г
  • Часник — 9 зуб.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Соєвий соус — 3 ст. л.
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Соняшникова олія — 70 мл
  • Печериці — 200 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Кріп — 0,5 пуч.
  • Петрушка — 0,5 пуч.
  • Базилік — 0,5 пуч.
  • Кінза — 0,5 пуч.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Перець чилі — 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

М'ясна гармошка з запашним соусом: як приготувати

  1. Лимонний сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії. М'ясо наріжте уздовж скибочками, не дорізуючи до кінця близько півсантиметра. Натріть його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 годин.
  2. Два помідори, сир, гриби і три зубчики часнику наріжте тонкими слайсами. Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м'ясо у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C жаровні 50 хвилин.
  3. Поки «Гармошка» випікається, приготуємо соус. Цибулю нарубайте дрібними кубиками, складіть їх в герметичну ємність і залийте оцтом, наполовину розведеним водою. Ємність струсніть, залиште цибулю маринуватися.
  4. Тим часом зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах. Обдайте плоди окропом і зніміть із них шкірку. Разом із болгарським перцем подрібніть їх кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію.
  5. Тушкуйте овочі до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М'які овочі протріть через сито. Змішайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і оцтом. Спробуйте соус на смак.
  6. Поставте томатну масу на вогонь і доведіть її до кипіння. Потім додайте часник і чорний перець. Помішайте соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і мариновану цибулю.

Подавайте запашний соус до ще гарячого м'яса. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник. Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і свій запах. Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, щоб не відвернути щастя, а що варто здійснити

субота, 23 листопад 2024, 7:05

Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...