У кожної господині є рецепт супер смачної страви, яка здатна замінити на святковому столі і перше, і друге, передають Патріоти України.
«Гармошка»
з духмяним соусом — це ніжна свинина з сиром і грибами під ароматною
підливою. Сподіваємося, ця смакота вам сподобається!
Інгредієнти
- Свинина — 1 кг
- Помідор — 2 шт.
- Твердий сир — 200 г
- Часник — 9 зуб.
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Соєвий соус — 3 ст. л.
- Гірчиця — 1 ст. л.
- Соняшникова олія — 70 мл
- Печериці — 200 г
- Цибуля — 1 шт.
- Оцет — 1 ст. л.
- Кріп — 0,5 пуч.
- Петрушка — 0,5 пуч.
- Базилік — 0,5 пуч.
- Кінза — 0,5 пуч.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Перець чилі — 1 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
М'ясна гармошка з запашним соусом: як приготувати
- Лимонний
сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії. М'ясо наріжте
уздовж скибочками, не дорізуючи до кінця близько півсантиметра. Натріть
його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 годин.
- Два
помідори, сир, гриби і три зубчики часнику наріжте тонкими слайсами.
Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м'ясо у
фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C жаровні 50 хвилин.
- Поки
«Гармошка» випікається, приготуємо соус. Цибулю нарубайте дрібними
кубиками, складіть їх в герметичну ємність і залийте оцтом, наполовину
розведеним водою. Ємність струсніть, залиште цибулю маринуватися.
- Тим
часом зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах. Обдайте плоди окропом
і зніміть із них шкірку. Разом із болгарським перцем подрібніть їх
кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію.
- Тушкуйте овочі
до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М'які овочі
протріть через сито. Змішайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і
оцтом. Спробуйте соус на смак.
- Поставте томатну масу на вогонь і
доведіть її до кипіння. Потім додайте часник і чорний перець. Помішайте
соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і
мариновану цибулю.
Подавайте запашний соус до ще гарячого
м'яса. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник.
Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і
свій запах. Смачного!
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...