М’ясо по-французьки з картоплею: Як приготувати дуже смачну страву

М’ясо по-французьки - популярна й дуже смачна страва. Нині існує безліч рецептів його приготування, зокрема й із картоплею. Така страва виходить ситною та соковитою, передають Патріоти України.

М’ясо по-французьки з картоплею та помідорами

  • Свинина - 600 г
  • Картопля - 800 г
  • Помідор - 260 г
  • Цибуля - 200 г
  • Часник - 2 середніх зубчики
  • Твердий сир - 100 г
  • Сметана - 350-400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - для змащування форми

Свинину нарізати на скибочки товщиною 1 см. Кожен шматочок злегка відбити, посипати сіллю та перцем.

Приготування соусу. Додати до сметани часник, пропущений через прес, розмішати. За бажанням можна поперчити і додати нарізану зелень.

Картоплю і томати нарізати тонкими кружечками, а цибулю – півкільцями. Посолити та поперчити картоплю за смаком, перемішати.

На дно форми розміром 32*22 см налити трішки олії, викласти в один шар картоплю й змастити соусом. Потім розкласти половину цибулі. Зверху викласти м'ясо, змастити його соусом.

Далі викласти другу половину цибулі, на неї – решту картоплі, змастити її соусом. Останнім шаром йдуть томати. Розподілити по них соус і накрити фольгою.

Відправити у розігріту до 200°C духовку приблизно на годину, орієнтуватися слід на свою духовку. Потім прибрати фольгу, посипати страву зверху натертим сиром і повернути у духовку ще на 10-15 хвилин.

М’ясо по-французьки з картоплею та грибами

  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля - 2 шт.
  • Картопля - 1 кг
  • Гливи - 800 г
  • Твердий сир - 400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Вершки жирні - 250 мл
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г

Свинину нарізати на пласти і відбити. Кожен пласт м'яса повинен бути такого розміру, щоб його було зручно укладати на тарілку в готовому вигляді.

Картоплю почистити й нарізати однаковими тонкими пластинками. Гриби нарізати скибочками.

Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і злегка обсмажити на олії.

Приготування соусу. На сковороді розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи ложкою, підсмажити її до отримання золотистого кольору. Влити вершки. Розтерти вінчиком грудки, що утворилися. Довести соус до кипіння і за потреби розбавити вершками, щоб він був консистенції рідкої сметани.

Форму змастити маслом, викласти шматочки м'яса, цибулю, картоплю та гриб. При цьому все слід посолити і поперчити за смаком. Залити соусом, щоб він майже закривав страву.

Відправити у розігріту до 200°C духовку й запікати, щоб картопля була майже готова (час приготування залежить від товщини пластинок картоплі).

Дістати деко, посипати натертим на великій тертці сиром і знову прибрати в духовку хвилин на 20-25 до отримання хрусткої скоринки.

Одні проблеми! Кінолог назвав три породи собак, яких ніколи не завів би вдома сам

неділя, 19 січень 2025, 13:00

Кінолог Рос Макнамара розповів про три породи собак, яких він ніколи б не завів для себе. На думку експерта, ці популярні собаки мають свої недоліки, передають Патріоти України. Перелік порід Рос виклав у відеоролику на своїй сторінці в соціальній мере...

А ви це знали? На які запитання патрульних водії можуть не відповідати

неділя, 19 січень 2025, 8:50

На дорогах водії часто зустрічаються з різними запитаннями від патрульних. Деякі з них можуть здаватися дивними, а інколи навіть викликати сумніви. Експерти нагадали, що водіям важливо знати свої права у таких ситуаціях. Про це пише "Автотема", передаю...