М’ясо по-французьки з картоплею: Як приготувати дуже смачну страву

М’ясо по-французьки - популярна й дуже смачна страва. Нині існує безліч рецептів його приготування, зокрема й із картоплею. Така страва виходить ситною та соковитою, передають Патріоти України.

М’ясо по-французьки з картоплею та помідорами

  • Свинина - 600 г
  • Картопля - 800 г
  • Помідор - 260 г
  • Цибуля - 200 г
  • Часник - 2 середніх зубчики
  • Твердий сир - 100 г
  • Сметана - 350-400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - для змащування форми

Свинину нарізати на скибочки товщиною 1 см. Кожен шматочок злегка відбити, посипати сіллю та перцем.

Приготування соусу. Додати до сметани часник, пропущений через прес, розмішати. За бажанням можна поперчити і додати нарізану зелень.

Картоплю і томати нарізати тонкими кружечками, а цибулю – півкільцями. Посолити та поперчити картоплю за смаком, перемішати.

На дно форми розміром 32*22 см налити трішки олії, викласти в один шар картоплю й змастити соусом. Потім розкласти половину цибулі. Зверху викласти м'ясо, змастити його соусом.

Далі викласти другу половину цибулі, на неї – решту картоплі, змастити її соусом. Останнім шаром йдуть томати. Розподілити по них соус і накрити фольгою.

Відправити у розігріту до 200°C духовку приблизно на годину, орієнтуватися слід на свою духовку. Потім прибрати фольгу, посипати страву зверху натертим сиром і повернути у духовку ще на 10-15 хвилин.

М’ясо по-французьки з картоплею та грибами

  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля - 2 шт.
  • Картопля - 1 кг
  • Гливи - 800 г
  • Твердий сир - 400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Вершки жирні - 250 мл
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г

Свинину нарізати на пласти і відбити. Кожен пласт м'яса повинен бути такого розміру, щоб його було зручно укладати на тарілку в готовому вигляді.

Картоплю почистити й нарізати однаковими тонкими пластинками. Гриби нарізати скибочками.

Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і злегка обсмажити на олії.

Приготування соусу. На сковороді розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи ложкою, підсмажити її до отримання золотистого кольору. Влити вершки. Розтерти вінчиком грудки, що утворилися. Довести соус до кипіння і за потреби розбавити вершками, щоб він був консистенції рідкої сметани.

Форму змастити маслом, викласти шматочки м'яса, цибулю, картоплю та гриб. При цьому все слід посолити і поперчити за смаком. Залити соусом, щоб він майже закривав страву.

Відправити у розігріту до 200°C духовку й запікати, щоб картопля була майже готова (час приготування залежить від товщини пластинок картоплі).

Дістати деко, посипати натертим на великій тертці сиром і знову прибрати в духовку хвилин на 20-25 до отримання хрусткої скоринки.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

п’ятниця, 18 квітень 2025, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем цього дня згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 квітня пі...

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 18 квітень 2025, 5:00

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...