М’ясо вийде ніжним, якщо обваляти його в цій суміші

Під час обсмажування соковитий шматок м’яса може миттєво перетворитися на тверду та суху страву. У кожного кулінара є своя хитрість для запобігання цьому неприємному результату, передають Патріоти України.

Подробиці

Одні гурмани стежать за часом приготування страви, вважаючи найважливішим саме цей момент. Інші попередньо обробляють м’ясо чимось кислим. Наприклад, оцтом чи соком лимона.

Проте професійні кулінари діють інакше. Вони знають про існування суміші, яка забезпечує м’ясу м’якість, а ще зберігає яскравий смак продукту.

Як приготувати суміш

Потрібно взяти глибоку миску та розбити в неї пару курячих яєць. Далі слід дістати вилку або віночок, щоб перетворити білки та жовтки на однорідну масу.

У яєчну рідину, що вийшла, слід додати ложку кукурудзяного крохмалю. Після другого перемішування вийде маса, в яку потрібно занурити м’ясні шматочки. Далі продукт можна викладати на розжарену сковороду. Смажити м’ясо має на середньому вогні.

За рахунок яєчно-крохмальної оболонки м’ясні соки будуть швидко «закупорені» всередині. Страва вийде дуже ніжною.

Під час перебування в сковороді м’ясо точно не пригорить і не перетвориться на сухий та безсмачний продукт.

Джерело: ПростоВей

Можна накликати сварки, хвороби й безгрошів’я! ТОП-5 речей, які заборонено залишати на столі

середа, 12 листопад 2025, 13:10

Ніж вважається одним із предметів, які не варто залишати на столі на ніч. За прикметами, в які вірили пращури, він може залучити нечисту силу, яка нашкодити родині, передають Патріоти України. Водночас, як пише gazeta.ua, ножі вважалися оберегами, їх ч...

А ви це знали? Чому не можна вимикати бойлер на ніч

середа, 12 листопад 2025, 12:45

Деякі власники воліють задля економії вимикати на ніч водонагрівний бойлер. Буцімто так можна заощадити чимало електроенергії. Проте, це може викликати цілий перелік інших проблем, передають Патріоти України. Як пише ТСН, експерти з експлуатації побуто...