Міф чи реальність: Навіщо кладуть батарейки в морозилку і що це дає

Вже багато років в мережі "гуляє" думка, що батарейки заряджаються на холоді. Нібито якщо зберігати їх в холодильнику, то низька температура уповільнює хімічні процеси всередині акумулятора. За різними даними, ємність акумулятора на холоді в морозилці збільшується приблизно на 5%, передають Патріоти України.

Як зберігають батарейки в холодильнику?

Існують різні підходи до зберігання акумуляторних батарей всередині холодильника. Одні радять покласти батарейки в морозилку на пів години, а потім дістати і відразу відправити на нетривалу зарядку. Після цього акумулятори повинні полежати годину, а потім їх можна зарядити повністю.

Інший алгоритм описує 12-годинне знаходження розрядженого акумулятора всередині морозильної камери в герметичному пакеті. Після батарейки потрібно розморозити до кімнатної температури і повністю зарядити.

Чому класти батареї в холодильник погана ідея

Річ у тім, що виробники нічого не пишуть про те, наскільки комфортно батарейок в холодильній або морозильній камері. Але і так ясно, що при заморожуванні і розморожуванні акумуляторів зі 100% ймовірністю відбудеться виникнення конденсату. Після цього можна зіткнутися з корозією металу. Може порушитися і цілісність батарейки. Якщо є бажання ризикнути — нічого небезпечного для життя не станеться.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...