Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення! Найпростіший рецепт печива на кефірі - швидка випічка до чаю

Один з найпростіших і швидких рецептів смачного і ніжного печива на кефірі. Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення від випічки, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 100 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • олія соняшникова – 60 мл;
  • цукор – 1 ст.л;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Збиваємо яйце віничком і всипаємо цукор, збиваємо до розчинення цукру.

Вливаємо кефір кімнатної температури і соняшникову олію, перемішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо і всипаємо частина з розпушувачем в масу, вимішуємо.

Всипаємо решту борошна і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Стіл посипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 1 см. Близько 1 ст.л. цукру висипаємо рівномірно по всій поверхні тіста, трішки вдавлюємо цукор всередину.

Розрізаємо пласт на невеликі квадратики.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво. Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Посипати тісто можна не тільки цукром, але і цукром з корицею або цукром з подрібненими грецькими горіхами або арахісом. Смачного!

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...