Мочені яблука - це простий, але надзвичайно смачний рецепт, йому вже тисячу років

Медові мочені яблука на зиму! До м'яса - надзвичайно смачно! Перевірений роками, простий і смачний рецепт заготівлі, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • яблука (тверді сорти)

заливка — розсіл, на 5 літрів холодної води:

  • сіль — 100 гр.
  • мед — 200 гр.
  • цукор — 200 гр.

ще в кожну банку:

  • кориця — паличка
  • гвоздика — 2-3 шт.
  • перець горошком — 5 шт.

Приготування

1. Беремо яблука і відправляємо їх в чисті банки, підбираючи і укладаючи, щоб влізло їх якомога більше, а все порожнечі прокладаємо половинками. Якщо у вас яблука великі, то можна їх порізати навпіл. Додаємо паличку кориці, 2 гвоздички, 5 штук горошин перцю.

2. У 5 літрів звичайної холодної води додаємо 200 грамів меду, сюди ж додаємо 200 грамів цукру, 100 грамів солі і гарненько все перемішуємо і даємо розчиниться. Заливаємо яблука. Накриваємо пластиковими кришками і залишаємо на кухні дня на 4, а потім переносимо на холодний балкон або в льох.

Яблукам потрібно постояти хоча б місяць. Згодом розсіл може трошки піти, вбратися в яблука, додайте просто злегка солодкої води. До речі розсіл злегка помутніє, це теж нормально.

Смачного!

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...