Борщ - це страва, яку знають у всьому світі. Борщ характеризується насиченим червоним кольором, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Але намагаючись його приготувати, не завжди виходить досягти потрібного кольору. Якщо припущено помилки або порушено технологію приготування, буряк може втратити свій колір, а борщ виявиться блідим.
Чому буряк втрачає колір
Є два фактори:
Виходячи з цього, слід зрозуміти простий висновок: буряки не можна переварювати, також слід уникати контакту з лугом.
Правильне нарізування
Щодо нарізки буряків думки у суспільстві вже давно розділилися. Є два факти, які відіграють ключове значення:
Головне завдання під час приготування борщу — знайти ідеальний баланс.
Обсмаження
Якщо порівнювати лужне середовище та нагрівання, то більше шкоди завдає перше. Щоб зменшити втрату кольору, багато експертів рекомендують смажити буряки окремо від капусти та моркви.
Томатну пасту можна сміливо класти, адже кислота допомагає пігменту зберігати свій колір.
Сирий або варений укладати в бульйон
Є три варіанти додавання буряків до борщу:
Як вибрати гарний буряк
Перелічені поради не допоможуть, якщо спочатку обрано буряки низької якості. При виборі важливо звертати увагу на розмір, відсутність плям та хорошу щільність.
Якщо буряк легко проминається пальцями або його розмір занадто великий, від покупки краще відмовитись. Краще використовувати буряки середнього розміру.
Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...
Ось основні помилки водіїв, які можуть значно збільшити витрату бензину, передають Патріоти України. Щоб зменшити витрати пального, дотримуйтесь спокійного стилю водіння, перевіряйте тиск у шинах раз на тиждень і регулярно обслуговуйте авто згідно з ре...