Борщ - це страва, яку знають у всьому світі. Борщ характеризується насиченим червоним кольором, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Але намагаючись його приготувати, не завжди виходить досягти потрібного кольору. Якщо припущено помилки або порушено технологію приготування, буряк може втратити свій колір, а борщ виявиться блідим.
Чому буряк втрачає колір
Є два фактори:
Виходячи з цього, слід зрозуміти простий висновок: буряки не можна переварювати, також слід уникати контакту з лугом.
Правильне нарізування
Щодо нарізки буряків думки у суспільстві вже давно розділилися. Є два факти, які відіграють ключове значення:
Головне завдання під час приготування борщу — знайти ідеальний баланс.
Обсмаження
Якщо порівнювати лужне середовище та нагрівання, то більше шкоди завдає перше. Щоб зменшити втрату кольору, багато експертів рекомендують смажити буряки окремо від капусти та моркви.
Томатну пасту можна сміливо класти, адже кислота допомагає пігменту зберігати свій колір.
Сирий або варений укладати в бульйон
Є три варіанти додавання буряків до борщу:
Як вибрати гарний буряк
Перелічені поради не допоможуть, якщо спочатку обрано буряки низької якості. При виборі важливо звертати увагу на розмір, відсутність плям та хорошу щільність.
Якщо буряк легко проминається пальцями або його розмір занадто великий, від покупки краще відмовитись. Краще використовувати буряки середнього розміру.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...