Моя фірмова страва: Олена Шоптенко поділилась рецептом улюбленого супу

Українська танцівниця та хореографиня розповіла про тонкощі приготування мінестроне.

Олена Шоптенко любить кулінарити, а тому намагається завжди знайти час, щоб побалувати смачненьким своїх Олексіїв — чоловіка та сина, зазначають Патріоти України.

«Насправді, я завжди думала, що моя фірмова страва — це борщ, але якось чоловік сказав мені, що суп мінестроне перемагає, — зізнається Шоптенко. — Це овочевий суп, який я готую на основі бекону чи шинки. Рецепт піддивилася дуже давно в одного відомого кухаря, але почала адаптувати під себе. Думаю, кожна господиня часто замінює певні інгредієнти чи взагалі додає нові. Тепер цей італійський суп справді став моєю коронною стравою. Її я готую завжди, коли немає інших ідей, але є всі інгредієнти».

Рецепт мінестроне

Інгредієнти:

  • томатний сік (зроблений з помідорів власноруч) — 1 літр
  • картопля — 1 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • фенхель — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • зелений горошок — 1 чашка
  • спаржа (або морква) — 3 шт.
  • червоний солодкий перець — 1 шт.
  • біла квасоля — 1 банка
  • бекон чи шинка — 200 грам
  • селера — 3 стебла
  • часник — 3 зубчики
  • червоний гострий перець — 1 шт.
  • базилік
  • оливкова олія
  • тертий пармезан (для подачі)
  • сіль, перець, лавровий лист

Приготування:

1. Надрізаємо помідори та заливаємо на 2−3 хвилини окропом. Після цього знімаємо шкірку, видаляємо насіння та перетираємо м’якоть в однорідну масу. Тушкуємо в каструлі протягом 5 хвилин.

2. Усі овочі нарізаємо дрібними кубиками та змішуємо у двох різних тарілках. Перша: цибуля, селера, гострий перець, базилік. Друга — всі інші інгредієнти.

3. У каструлі для супу, на помірному вогні, на невеликій кількості олії підрум'янюємо м’ясний інгредієнт (бекон чи шинку). До нього додаємо першу групу овочів. Далі кидаємо часник та тушкуємо протягом 10 хвилин.

4. Вливаємо туди томатний сік та доводимо до кипіння. Далі всипаємо другу групу овочів та знову даємо закипіти. Варимо протягом 5 хвилин. Додаємо квасолю з банки та даємо супові покипіти ще 5 хвилин. Додаємо окріп до верху каструлі та варимо ще 5 хвилин. Солимо та перчимо за смаком.

5. При подачі суп мінестроне варто посипати дрібно нарізаним базиліком та тертим пармезаном. Смачного!

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...