Моя фірмова страва: Олена Шоптенко поділилась рецептом улюбленого супу

Українська танцівниця та хореографиня розповіла про тонкощі приготування мінестроне.

Олена Шоптенко любить кулінарити, а тому намагається завжди знайти час, щоб побалувати смачненьким своїх Олексіїв — чоловіка та сина, зазначають Патріоти України.

«Насправді, я завжди думала, що моя фірмова страва — це борщ, але якось чоловік сказав мені, що суп мінестроне перемагає, — зізнається Шоптенко. — Це овочевий суп, який я готую на основі бекону чи шинки. Рецепт піддивилася дуже давно в одного відомого кухаря, але почала адаптувати під себе. Думаю, кожна господиня часто замінює певні інгредієнти чи взагалі додає нові. Тепер цей італійський суп справді став моєю коронною стравою. Її я готую завжди, коли немає інших ідей, але є всі інгредієнти».

Рецепт мінестроне

Інгредієнти:

  • томатний сік (зроблений з помідорів власноруч) — 1 літр
  • картопля — 1 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • фенхель — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • зелений горошок — 1 чашка
  • спаржа (або морква) — 3 шт.
  • червоний солодкий перець — 1 шт.
  • біла квасоля — 1 банка
  • бекон чи шинка — 200 грам
  • селера — 3 стебла
  • часник — 3 зубчики
  • червоний гострий перець — 1 шт.
  • базилік
  • оливкова олія
  • тертий пармезан (для подачі)
  • сіль, перець, лавровий лист

Приготування:

1. Надрізаємо помідори та заливаємо на 2−3 хвилини окропом. Після цього знімаємо шкірку, видаляємо насіння та перетираємо м’якоть в однорідну масу. Тушкуємо в каструлі протягом 5 хвилин.

2. Усі овочі нарізаємо дрібними кубиками та змішуємо у двох різних тарілках. Перша: цибуля, селера, гострий перець, базилік. Друга — всі інші інгредієнти.

3. У каструлі для супу, на помірному вогні, на невеликій кількості олії підрум'янюємо м’ясний інгредієнт (бекон чи шинку). До нього додаємо першу групу овочів. Далі кидаємо часник та тушкуємо протягом 10 хвилин.

4. Вливаємо туди томатний сік та доводимо до кипіння. Далі всипаємо другу групу овочів та знову даємо закипіти. Варимо протягом 5 хвилин. Додаємо квасолю з банки та даємо супові покипіти ще 5 хвилин. Додаємо окріп до верху каструлі та варимо ще 5 хвилин. Солимо та перчимо за смаком.

5. При подачі суп мінестроне варто посипати дрібно нарізаним базиліком та тертим пармезаном. Смачного!

Цей трюк допоможе завжди купувати свіжі та соковиті фрукти

четвер, 27 листопад 2025, 13:10

Вибір якісних фруктів та овочів часто буває складнішим, ніж здається. Багато продуктів виглядають свіжими лише на перший погляд. Але існує простий трюк із вагами, який допомагає швидко оцінити їхню справжню якість, передають Патріоти України. Чому важл...

Чай для сяючої шкіри та зняття стресу - пийте його щодня

четвер, 27 листопад 2025, 12:45

Секрет здорової та сяючої шкіри може ховатися у чашці чаю. Хвощ польовий та перцева м’ята не лише підтримують еластичність шкіри та зменшують подразнення, а й допомагають розслабитися та зняти стрес, передають Патріоти України. Хвощ польовий для еласти...