Молоко не википить і не підгорить: Кілька надійних трюків від вправних господинь, які полегшать життя

Закипʼятити молоко так, щоб воно не збігло, це справжнє мистецтво. Річ у тім, що при нагріванні крапельки жиру у молоці зливаються одна з одною. Казеїн - головний компонент молочного білка, згортається, утворюючи пінку, передають Патріоти України.

Вона заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі, тож пар просто "вимушений" піднімати пінку, щоб вибратися, а вона в цей час раптово вихлюпується за краї посуду.

Що треба зробити, щоб молоко не підгоріло і не википало на плиту — добірка найефективніших трюків. Про більшість з них знають тільки дійсно вправні господині, які перевіряли ці методи на собі

Що зробити, щоб молоко не збігало

  • Найпростіший варіант — покласти дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком.
  • Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.
  • Крім того, досвідчені господині рекомендують спробувати "жировий" метод. Для цього краї каструлі, у якій ви будете кип'ятити молоко, змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Такий жировий шар треба зробити зсередини посудини, він має бути товщиною приблизно 1 см.
  • Останній крутий лайфхак — саморобний "сторож для молока". Нам треба зробити так, щоб бульбашки спливали на поверхню уже достатньо "сильними" і могли самостійно прорвати молочну плівку (бо зазвичай саме для цього і помішують молоко, що кип’ятиться). Аби "прокачати" бульбашки, на дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Вся суть у тому, що під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.

Що зробити, щоб молоко не пригоріло

  1. Правильний посуд. Емальована каструля для кип’ятіння молока не підходить, краще брати алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструлю з нержавіючої сталі. Ще один важливий нюанс — дно у посудині має бути товстим, адже так молоко нагріватиметься більш рівномірно.
  2. Постійне помішування. Тут все просто — треба постійно помішувати молоко і воно не пригорить і не втече.
  3. Холодна вода. Перед тим як поставити каструлю на вогонь, обприскайте її крижаною водою. Також можна влити на дно каструлі трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати, власне, молоко.

Це така смакота! Рецепт омлету, який має спробувати кожен гурман

неділя, 28 квітень 2024, 8:22

Омлет. Здається, що в цій страві нічого не може здивувати. Її готують майже кожен день на сніданок. Проте можна змінити звичні інгредієнти, щоб отримати зовсім новий смак. Приготуйте омлет з пивом, редисом та помідорами, передають Патріоти України. Для...

Не буде плям і розводів! Як почистити матові кухонні шафки

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Регулярне прибирання - запорука не лише естетично привабливого простору, а й здоров’я всієї родини. Бактерії та пліснява на поверхнях можуть викликати ряд захворювань - від дерматитів до хвороб дихальних шляхів, передають Патріоти України. Варто не за...