Закипʼятити молоко так, щоб воно не збігло, це справжнє мистецтво. Річ у тім, що при нагріванні крапельки жиру у молоці зливаються одна з одною. Казеїн - головний компонент молочного білка, згортається, утворюючи пінку, передають Патріоти України.
Вона заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі, тож пар просто "вимушений" піднімати пінку, щоб вибратися, а вона в цей час раптово вихлюпується за краї посуду.
Що треба зробити, щоб молоко не підгоріло і не википало на плиту — добірка найефективніших трюків. Про більшість з них знають тільки дійсно вправні господині, які перевіряли ці методи на собі
Що зробити, щоб молоко не збігало
Найпростіший варіант — покласти дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком.
Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.
Крім того, досвідчені господині рекомендують спробувати "жировий" метод. Для цього краї каструлі, у якій ви будете кип'ятити молоко, змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Такий жировий шар треба зробити зсередини посудини, він має бути товщиною приблизно 1 см.
Останній крутий лайфхак — саморобний "сторож для молока". Нам треба зробити так, щоб бульбашки спливали на поверхню уже достатньо "сильними" і могли самостійно прорвати молочну плівку (бо зазвичай саме для цього і помішують молоко, що кип’ятиться). Аби "прокачати" бульбашки, на дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Вся суть у тому, що під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.
Що зробити, щоб молоко не пригоріло
Правильний посуд. Емальована каструля для кип’ятіння молока не підходить, краще брати алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструлю з нержавіючої сталі. Ще один важливий нюанс — дно у посудині має бути товстим, адже так молоко нагріватиметься більш рівномірно.
Постійне помішування. Тут все просто — треба постійно помішувати молоко і воно не пригорить і не втече.
Холодна вода. Перед тим як поставити каструлю на вогонь, обприскайте її крижаною водою. Також можна влити на дно каструлі трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати, власне, молоко.
Що це за дивна річ і чому вона завжди присутня на всіх зарядних кабелях сучасних ноутбуків, розповіли в статті msn.com. Це невелике потовщення називається феритовий сердечник, або феритова кулька, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо го...
Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України. Зазвичай у каструлю ...