Закипʼятити молоко так, щоб воно не збігло, це справжнє мистецтво. Річ у тім, що при нагріванні крапельки жиру у молоці зливаються одна з одною. Казеїн - головний компонент молочного білка, згортається, утворюючи пінку, передають Патріоти України.
Вона заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі, тож пар просто "вимушений" піднімати пінку, щоб вибратися, а вона в цей час раптово вихлюпується за краї посуду.
Що треба зробити, щоб молоко не підгоріло і не википало на плиту — добірка найефективніших трюків. Про більшість з них знають тільки дійсно вправні господині, які перевіряли ці методи на собі
Що зробити, щоб молоко не збігало
Найпростіший варіант — покласти дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком.
Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.
Крім того, досвідчені господині рекомендують спробувати "жировий" метод. Для цього краї каструлі, у якій ви будете кип'ятити молоко, змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Такий жировий шар треба зробити зсередини посудини, він має бути товщиною приблизно 1 см.
Останній крутий лайфхак — саморобний "сторож для молока". Нам треба зробити так, щоб бульбашки спливали на поверхню уже достатньо "сильними" і могли самостійно прорвати молочну плівку (бо зазвичай саме для цього і помішують молоко, що кип’ятиться). Аби "прокачати" бульбашки, на дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Вся суть у тому, що під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.
Що зробити, щоб молоко не пригоріло
Правильний посуд. Емальована каструля для кип’ятіння молока не підходить, краще брати алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструлю з нержавіючої сталі. Ще один важливий нюанс — дно у посудині має бути товстим, адже так молоко нагріватиметься більш рівномірно.
Постійне помішування. Тут все просто — треба постійно помішувати молоко і воно не пригорить і не втече.
Холодна вода. Перед тим як поставити каструлю на вогонь, обприскайте її крижаною водою. Також можна влити на дно каструлі трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати, власне, молоко.
Багато людей звикли стримувати свої емоції. Ми боїмося показати гнів, роздратування чи сум, не хочемо засмучувати інших або виглядати слабкими. Проте постійне придушення емоцій може мати серйозні наслідки для психічного та фізичного здоров’я, передають...
Православне свято 25 листопада за новим календарем (8 грудня за старим) - день пам'яті Климента I, папи Римського і одного з апостолів від сімдесяти (у народі - Клим Холодний). За юліанським календарем - святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександ...