Сезон молодої картоплі стартував. Овочі користуються популярністю щороку, адже ранній коренеплід набагато смачніший, ніж торішня картопля, і до того ж корисніший. Однак є люди, для яких молода картопля може бути небезпечною. Медики розповіли, про кого йдеться, передають Патріоти України.
Справа в тому, що молода картопля часто містить нітрати, і це не є секретом. Більшість нітратів зберігаються саме у шкірці. Але мало хто чистить молоду картоплю, адже прийнято варити її просто у шкірці. Або шкірка знімається не повністю.
Скоротити кількість шкідливих речовин у бульбах молодої картоплі можна приблизно на 20-25%, якщо перед готуванням вимочити її у воді хоча б півгодини і зняти шкірку.
Медики не рекомендують зловживати молодою картоплею хворим із серйозними формами діабету, а також дітям, вагітним і жінкам, що годують грудьми. Шкода від надлишку нітратів у молодому коренеплоді може перевищувати допустиму норму, і такою картоплею можна навіть отруїтися.
Молодою вважається картопля, яку збирають за два тижні після закінчення цвітіння до повного дозрівання. Якщо ви самостійно вирощуєте картоплю на городі, і нічим не обробляєте коренеплід, то жодної шкоди його вживання не принесе.
Однак більшість фермерів використовують хімічні добрива, щоб прискорити зростання картоплі, тому в молодому коренеплоді, вирощеному прискореним способом, містяться різноманітні токсичні складові
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...